Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
GLUMCI tvrde da su IZBAČENI SA SCENE, funkcioner tvrdi da NISU

Foto: promo

GLUMCI tvrde da su IZBAČENI SA SCENE, funkcioner tvrdi da NISU

Predstava "Klackalica", koja je preksinoć bila najavljena u okviru manifestacije "Leto na Gardošu", je naprasno otkazana, a glumci su navodno bukvalno oterani sa scene, samo pet minuta pre najavljenog početka predstave.

Srbija
Izvor: Kurir

Glumci Jelica Kovačević, Nenad Okanović i Milan Kovačević bili su u kostimima i spremali se da izađu na scenu, kada je u garderobu ušao predsednik Turističke organizacije Zemun Miloš Bubnjević i saopštio im da će morati da igraju bez honorara ili će predstava biti otkazana.

Jelica Kovačević bila je šokirana kada im je saopšteno da odu sa scene.

– Neprimereno ponašanje direktora Turističke organizacije Zemun Miloša Bubnjevića, dovelo je do otkazivanja igranja, bukvalno pet minuta pre zakazanog termina i ostavilo oko 300 gledalaca u neverici i bez izgleda za povraćaj novca na ime uredno kupljenih karata. Dok smo Nenad Okanović, Milan Kovačević i ja, kostimirani, skoncentrisani, čekali izlazak na scenu, pojavio se Miloš Bubnjević i uz galamu i pretnje postavio ultimatum – ili igranje besplatno ili će predstava biti otkazana. Svoj nastup pravdao je nedovoljnim brojem gledalaca i neadekvatnom reklamom u medijima. Zatim je izašao pred publiku i uz omalovažavanje nas glumaca bez izgovorene i jedne reči o pravim razlozima, rekao da se predstava neće odigrati. Za scenu na Gardošu, tri stotine duša nikako ne može biti mali broj gledalaca u sezoni godišnjih odmora i usred olimpijskih sportskih dešavanja. Pojavljivanjem u drugim medijima i reklamiranjem predstave, ja, lično ispoštovala sam i ovaj deo dogovora. A za količinu bezobrazluka kojom su gledaoci vraćeni kućama, ne postoje adekvatne reči – poručila je Jelica Kovačević, a piše Kurir.

Glumica dodaje da je predstava “Klackalica“ prošla zvaničnu selekciju za izbor programa “Leto na Gardošu“ još u decembru 2015. godine i da su ugovorom uredno regulisana prava i obaveze obe strane. Ona poručuje da nepoštovanje klauzula iz ugovora, povlači i određene konsekvence, te ovo sigurno neće biti rasplet, "zaista dramatične situacije kojoj smo sinoć prisustvovali, a koju slobodno mogu da nazovem bahatost na delu".

– Nenad Okanović i ja, prekinuli smo godišnje odmore zbog ugovorenog dešavanja. Nenadoknadivi troškovi, bojim se. Čemu ovo vodi? Nije li dovoljno što se sve više glumaca, umetnika uopšte, a zarad pukog preživljavanja, oslanja na privatnu produkciju? – pita Jelica Kovačević.

Sa druge strane, direktor Turističke organizacije Zemun Miloš Bubnjević kaže da ima veliko poštovanje prema glumcima iz predstave, ali da je nastup otkazan zbog loše prodaje karata. On negira da je pretio bilo kome i dodaje da u publici nije bilo 300 ljudi, već oko 70 do 80 gledalaca.

– Dvadesetak minuta pred najavljeni početak sišao sam kod glumaca i predložio da se predstava odloži i da se honorari smanje, a ne da pretim bilo kome. Oni nisu hteli to da prihvate, rekli su da treba da igraju, i ako nije prodata nijedna karta. Niko od publike se nije bunio, saopštili smo posetiocima da je razlog otkazivanja mali broj prodatih karata, i svima su vraćene pare. Nikome nisam pretio, imam, preveliko poštovanje prema glumcima, obraćao sam im se s velikim poštovanjem i nisam bilo koga ucenjvao da radi bez honorara. Ponudio sam svima da im se isplate troškovi koje su imali. Nikada nismo imali nijedan problem tokom našeg festivala, što znaju svi glumci koji su kod nas nastupali. Čak kada se dogodi otkazivanje, što se dešavalo više puta, uvek smo ispadali fer i ovo je veliki nesporazum – kaže za Kurir Miloš Bubnjević.