Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Gojkovićeva: OČEKUJEMO ŠOJGUOV DOLAZAK na Dan oslobođenja Beograda

Sergej Šojgu/ Foto: sputniknews.com

Gojkovićeva: OČEKUJEMO ŠOJGUOV DOLAZAK na Dan oslobođenja Beograda

​Dvadesetog oktobra očekujemo posetu Sergeja Šojgua. Toga dana obeležavaćemo oslobađanje Beograda od fašista

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da se 20. oktobra očekuje poseta ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua Beogradu na Dan oslobođenja grada od fašista.

„Sledeće godine obeležićemo 180. godišnjicu diplomatskih odnosa između naših zemalja“, rekla je Gojkovićeva na sastanku sa predsednikom Državne dume Rusije Vjačeslavom Volodinom, koji je održan „na marginama“ Skupštine Međuparlamentarne unije u Sankt Peterburgu.

Ona je dodala da „očekujemo da će za to vreme biti održane posete visokih zvaničnika naših država“, piše Glas Moskve.

„Dvadesetog oktobra očekujemo posetu Sergeja Šojgua. Toga dana obeležavaćemo oslobađanje Beograda od fašista“, istakla je Gojkovićeva.

„A početkom 2018. godine planirana je poseta gospodina Lavrova u vezi sa 180. godišnjicom diplomatskih odnosa naših zemalja“, dodala je ona.

Volodin je naglasio da su odnosi Rusije i Srbije „oduvek bili zasnovani na uzajamnom poverenju“. „Možemo da pogledamo jedni drugima u oči i razgovarati o svim pitanjima“, potvrdio je on.

„Zbog toga smo vam zahvalni za vaš stav u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i kada su u pitanju druge međuparlamentarne strukture, naglašavamo da je ovaj stav zajednički“, rekao je Volodin.