Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
GOJKOVIĆEVA UĆUTKALA DS: Demokrate poručuju da ih zabrana neće sprečiti

Maja Gojković i Tamara Tripić/ Ilustracija: Nova borba

GOJKOVIĆEVA UĆUTKALA DS: Demokrate poručuju da ih zabrana neće sprečiti

Maja Gojković je zabranila novoizabranoj potpredsednici DS-a Tamari Tripić da se obrati na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini.

Srbija
Autor: Nova borba

Iz Demokratske stranke tvrde da je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas zabranila potpredsednici njihove stranke Tamari Tripić da govori na konferenciji za medije.

Kako navode iz te opozicione stranke, Tamara Tripić je uredno, prema svim skupštinskim procedurama, bila prijavljena da danas govori na ovoj konferenciji, ali predsednica Narodne skupštine joj iz nekog razloga nije dozvolila da se obrati javnosti.

"Tamara Tripić je htela da se obrati u ime žena Demokratske stranke i pozove sve naše sugrađanke i sugrađane da se sutra u pola 5 pridruže na skupu ispred Vlade Srbije na kome ćemo poručiti da mame nisu same, da niko nema pravo da ponižava roditelje izjavama u kojima kaže da neke žene ne žele da rade zato što za rađanje dece dobijaju novac" – izjavila je Aleksandra Jerkov, narodna poslanica iz poslaničke grupe Demokratske stranke.

Ona je u svom obraćanju medjima poručila da zabrane neće sprečiti Demokratsku stranku da u narednom periodu pokrene čitav niz inicijativa i zakonskih predloga koji će majkama i ženama u Srbiji obezbediti bolji položaj.

"Jedna od prvih inicijativa Demokratske stranke je usvajanje predloga kojim će biti uvedene materijalne nadoknade za nezaposlene majke sa troje i više dece", navode iz DS-a.

Iz Srpske napredne stranke su potom izjavili da DS pokušava da dođe do jeftinih dnevnopolitičkih poena tako što zloupotrebljava žene, a posebno majke.