Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Gorivo znatno jeftinije u regionu, propadaju srpske pumpe

Ilustracija Foto: Pixabay.com

Gorivo znatno jeftinije u regionu, propadaju srpske pumpe

Zbog jefitnijeg goriva u regionu, vozači koji prolaze kroz Srbiju kupuju ga kod suseda, zbog čega propadaju benzinske pumpe u blizini granica.

Srbija
Autor: Večernje novosti, NB

Kako pišu “Večernje novosti” vozači koji natoče 40 litara "dizela" na nekoj od srpskih pumpi platiće oko 5.400 dinara za tu uslugu. Oni koji, pak, stignu na makedonsku granicu s praznim rezervoarom, na nekoj od tamošnjih benzinskih stanica pazariće istu količinu goriva za svega 3.960 dinara

Razlika u ceni litra dizel goriva u Srbiji i Makedoniji može da bude i do 40 dinara, dok je u Bosni i Hercegovini bezolovni benzin za 20 dinara jeftiniji nego u Srbiji.

Iako su procenti poskupljenja, zbog skoka cena nafte, slični i kod suseda, u Srbiji je "dizel" i dalje ubedljivo najskuplji u regionu, ako se ne računa Albanija. Stručnjaci kažu da je već evidentno da vozači koji idu na letovanje čekaju da pređu granicu da bi napunili rezervoar do vrha po znatno povoljnijim cenama.

“Razlike u cenama u Makedoniji i BiH su tolike da su u Srbiji propale sve pumpe koje se nalaze u blizini granica sa ovim zemaljama”, kaže Boban Atanacković, iz AD "Nafta".