Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hapšeni član DS podržao naprednjake u Novom Bečeju

Vrebalov, Foto: vojvodina.gov.rs

Hapšeni član DS podržao naprednjake u Novom Bečeju

Podršku vladajućoj većini u Novom Bečeju koju line članovi SNS dala su i tri odbornika Demokratske stranke, među kojima je i osamostaljeni demokrata Milivoj Vrebalov.

Srbija
Izvor: 021.rs/NB

Kako prenosi 021.rs, novi predsednik opštine je Saša Maksimović iz Srpske napredne stranke, a podršku toj većini dao je i čovek koga je SNS najviše kritikovao za malverzacije tokom gradnje dvorca "Heterlend" u tom gradu.

Prethodni gradonačelnik iz Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović kazao je da je tokom cele izborne kampanje dominirao slučaj "Heterlend", koji je SNS-u služio da ukaže na zloupotrebe položaja funkcionera DS-a Milivoja Vrebalova i Bojana Pajtića, a da su sada formirali koaliciju sa predstavnicima te partije.

"Vrebalov je pokušao da ospori pripadnost njega i njegovih odbornika Demokratskoj stranci, tako što je na izbore izašao pod nazivom "Grupa građana Milovoj Vrebalov", ali su skoro svi njegovi odbornici i dalje članovi DS. Bojim se da je ova koalicija napravljena isključivo zarad najužeg privatnog i političkog interesa i da će na ovaj način još jedna afera kojom su oštećeni građani, ostati nerazrešena i gurnuta pod tepih", naveo je Šućurović.

Naprednjaci su osvojili 14 mandata, od ukupno 31. Sa njima u koaliciji je i jedan odbornik sa liste Saveza vojvođanskih Mađara, pored tri odbornika sa liste osamostaljenog demokrate Vrebalova.

Vrebalov je u januaru ove godine i hapšen zbog slučaja "Heterlend".