Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
HIRURG ZORAN RADOJIČIĆ prvi na listi SNS-a za beogradske izbore

Foto: cesid.org

HIRURG ZORAN RADOJIČIĆ prvi na listi SNS-a za beogradske izbore

Srpska napredna stranka utvrdila je konačnu izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu, na kojoj, među prvih 20, gotovo da nema političara, a prvi na listi je hirurg dr Zoran Radojičić.

Srbija
Izvor: RTS

Profesor doktor Zoran Radojičić, prvi na izbornoj listi SNS za gradske izbore u Beogradu "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd!", generalni je direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Predaje dečju hirurgiju i urologiju na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Druga na listi je balerina Aja Jung (1972). Diplomirala je u klasi Marije Janković u Baletskoj školi "Lujo Davičo".

Dr Sima Avramović, redovni profesor i dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, još je jedan nepartijski čovek na listi. Predavač je na predmetima Uporedna pravna tradicija, Retorika, Antičko grčko pravo i Državno-crkveno pravo.

Vesna Stanojević (1948) dobro je poznata javnosti, kao koordinatorka Sigurnih kuća. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Na listi je i košarkaš Goran Grbović (1961).

U Čačku je igrao za Borac, a potom za beogradski Partizan, potom odlazi u Španiju i kao profesionalac igra za Puleva Granada, a potom odlazi u Izrael i igra za Hapoel Tel Aviv, gde i završava karijeru.

Slobodan Nakarada, sada vršilac dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu i specijalizirao na Columbia Business School u SAD-u.

Živorad Nikolić (1950), urednik "Žikine šarenice", diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na slavistici, po struci je profesor ruskog jezika.

Na listi su i dr Dušica Bojić, muzejska savetnica i direktorka Istorijskog muzeja Srbije, Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, Časlav B. Mitrović, redovni profesor i šef Katedre za vazduhoplovstvo Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Dragana Pešić Belojević, rukometašica, Bojana Borić Brešković, istoričarka i direktorka Narodnog muzeja u Beogradu.

Kandidati SNS-a su i Lepomir Ivković, glumac Narodnog pozorišta, dr Ljiljana Marković, šefica katedre za orijentalistiku i predsednica Veća doktorskih studija Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Svetislav Goncić, glumac, Jelena Nikolić Nenadić, srpska odbojkašica, članica odbojkaške reprezentacije Srbije, i niz drugih ličnosti, koje se ne bave profesionalno politikom.