Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
HIT! Osuđivani FRATAR i ZASLUŽNI "DOMOBRAN" napravio PRAVOSLAVNU crkvu

Foto: youtube/screenshot

HIT! Osuđivani FRATAR i ZASLUŽNI "DOMOBRAN" napravio PRAVOSLAVNU crkvu

Bivši fratar, a sadašnji vladika takozvane Pravoslavne crkve u Hrvatskoj NE PRIZNAJE SRPSKU pravoslavnu crkvu!

Srbija
Autor: NB

Na adresu naše redakcije stigao je demanti „Pravoslavne crkve u Hrvatskoj“, a povodom teksta koji smo objavili na našem portalu pod nazivom „Hrvati prave svoju Pravoslavnu crkvu“

Naime, pisao nam je vladika Bonifacije, odnosno Andrija Škulić koji se potpisao kao Arhiepiskop i Predsednik Svetog Sinoda „Pravoslavne crkve u Hrvatskoj“.

Demanti se odnosi na to da oni nisu, kako je u našem tekstu navedeno - Hrvatska pravoslavna zajednica, te ovim putem to i objavljujemo.

Ipak, nije nam promakla ni izjava vladike Bonifacija o Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

„Što se tiče SPC-a, njih uopće ne spominjemo jer su ekumenisti, nevjernici i otpadnici Svete Crkve! Stoga, ništa nas njihovo ne zanima“, napisao nam je hrvatski vladika.

Ko je čovek koji ne priznaje SPC

Prema saznanjima našeg portala, Andrija Škulić je bivši fratar koji je „prešao“ u Pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj, a koji je pritom i osuđivan na 18 meseci zatvora zbog lažnog predstavljanja i malverzacija sa nekretninama.

Kako se navodi i u presudi iz 2011. godine, on je oženjen i otac dvoje dece, pa je nejasno kako je mogao biti fratar obzirom da redovnici katoličke crkve ne smeju biti oženjeni. Takođe se navodi da je učestvovao u domovinskom ratu, te je odlikovan spomenicom 90-92.