Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hodžaj traži demarkaciju granice sa Srbijom za dve godine

Foto: Tanjug

Hodžaj traži demarkaciju granice sa Srbijom za dve godine

U prošlosti, Srbija je je vodila neprijateljsku politiku prema građanima a sada je vodi prema našoj državi, zato jedno od narednih pitanja treba da bude demarkacija granica, rekao kosovski ministar spoljnih poslova

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj rekao je da Priština treba da izvrši "demarkaciju granice" sa Srbijom u roku od dve godine i optužio Beograd za "neprijateljsku politiku" prema takozvanoj kosovskoj državi, piše dans prištinska "Epoka e re".

Prema njegovim rečima do demarkacije treba da dođe u roku od dve godine, jer je to "najduža i strateški najvažnija granica za Kosovo" i zato što Srbija, kako tvrdi, "nastavlja neprijateljsku politiku prema kosovskoj državi".

"U prošlosti, Srbija je je vodila neprijateljsku politiku prema građanima a sada je vodi prema našoj državi, zato jedno od narednih pitanja treba da bude demarkacija granica", rekao je Hodžaj.

Po njemu, Sporazum o integrisanom upravljanju prelazima iz 2011. godine je bio "ništa manje nego pravno priznanje bilateralne granice".