Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Holandski analitičari predviđaju Srbiji osam medalja u Riju!

Foto: rsvlts.com

Holandski analitičari predviđaju Srbiji osam medalja u Riju!

Đoković, vaterpolisti i rvač Davor Štefanek mogli bi da se okite lovorikama slave nakon igara u Riju

Srbija
Izvor: Večernje novosti/NB

Predstojeće Olimpijske igre u Riju mogle bi da ostanu upisane zlatnim slovima u istoriji srpskog sporta. Nakon brojnih analiza sportskih uposlenika koji predviđaju pravu žetvu medalja za naš tim na Olimpijskim igrama, poslednji ohrabrujući signal stiže iz Holandije, gde tamošnji renomirani sportski analitičari iz "Infostrande" tipuju da će naši sportisti i sportistkinje osvojiti čak osam medalja i to tri zlata, četiri srebra i jednu bronzu.

Naciju će najviše obradovati teniser Novak Đoković u muškom singlu, vaterpolo reprezentacija i rvač Davor Štefanek u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 66 kilograma koji će se okititi zlatnim odličjima. Četiri srebra će pripasti muškoj košarkaškoj reprezentaciji, kajakaškom dvosedu Novaković-Grujić, strelkinjama Zorani Arunović (pištolj) i Andrei Arsović (puška), dok će prema ovoj prognozi Ivana Španović osvojiti bronzu u skoku u dalj.

Projekcija Holanđana sigurno izgleda lepo i privlačno, ali šef naše misije u Riju Damir Štajner kaže da ovakve stvari neće uljuljkati naše sportiste i da će se svi maksimalno potruditi da obraduju sunarodnike od Subotice do Vranja.

- "Infostrada" je kuća od ugleda i za poštovanje, dakle prilično su respektabilni. Ipak, niko u Olimpijskom komitetu Srbije, ni od funkcionera, a pogotov niko od sportista iz naše ekspedicije ne želi pre i za vreme igara da licitira brojem medalja. Jednostavno, ne želimo da tom vrstom pritiska opteretimo naše sportiste. Naš osnovni cilj je da se vratimo sa više odličja nego u Londonu kada smo osvojili četiri medalje, a da li će se to i desiti zavisi od mnogo faktora.

AMERIKANCI NA VRHU

1. SAD: 41 zlato, 23 srebra, 28 bronzi - ukupno 92

2. Kina: 31, 26, 24 (81)

3. Rusija: 20, 23, 20 (63)

4. V. Britanija: 18, 16, 17 (51)

5. Nemačka: 16, 16, 18 (50)

-----------

25. Srbija: 3, 4, 1 (8)

26. Hrvatska: 3, 3, 2 (8)

30. Slovenija: 3, 0, 2 (5)

48. Kosovo: 1, 0, 0 (1)

72. BiH: 0, 0, 1 (1)