Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hrvati objavili kao GLAVNU VEST šaljivi tekst srpskog tabloida

Foto: Printscreen

Hrvati objavili kao GLAVNU VEST šaljivi tekst srpskog tabloida

Jedan beogradski tabloid objavio je lažno saopštenje Vlade Srbije u kojem se kaže da je nedavno uhvaćeni špijun mogao da ukrade samo recept za leskovački roštilj, pošto su za šljivovicu to već uradili.

Srbija
Autor: NB

Vodeći hrvatski internet portali na naslovnim stranama prenose "saopštenje" Vlade Srbije u kome se oštro odgovara na izjavu bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića da je Čedo Čolović, kojeg je BIA uhapsila zbog špijuniranja u korist Hrvatske, eventualno iz Srbije mogao da ukrade recept za leskovačke pljeskavice.

Uprkos tome što se na srpskom portalu jasno navodi da je reč o "IZMIŠLJENOJ VESTI KOJA SLUŽI SAMO ZA ZABAVU", Hrvati to objavljuju kao zvanično saopštenje vlasti u Beogradu.

"Moramo za početak da objasnimo gospodinu Milanoviću da recept za leskovačke pljeskavice jeste državna tajna, pošto su bolje od bilo kog hrvatskog pandana te vrste. Takođe, ni recept za šljivovicu, koji ste ukrali, niste uspeli da maznete u celosti, pa umesto one originalne od 50 gradi pravite neku smešnu brlju. Ako tome dodamo Severinin video, način na koji igraju vaše reprezentacije u raznim sportovima u kojima vas redovno dobijamo i slično, nije ni čudno što ne možete da podnesete tolike poraze" - navodi se u šaljivom "saopštenju" Vlade Srbije, koje su hrvatski mediji preneli.