Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
HRVATI UDARILI NA VULINA: Traže da se proglasi personom non grata

Foto: Tanjug/S. Radovanović

HRVATI UDARILI NA VULINA: Traže da se proglasi personom non grata

Hrvatsko udruženje traži da se Aleksandar Vulin proglasi personom non grata zbog izjava o komemoraciji u Blajburgu

Srbija
Izvor: Tanjug

Ocenivši sramnim izjave Aleksandra Vulina uoči ovogodišnje komemoracije u Blajburgu, Mladen Pavković primećuje da srpski ministar govori u ime Vlade Srbije i da zvanični Zagreb, posebno Hrvatski sabor, kao pokrovitelj ovog skupa, ne može tek tako da pređe preko njih.

"Hrvatski politički vrh greši što otvoreno, oštro i hitno ne odgovara na ovakve gnusne laži i klevete, kao da zaboravlja da sto puta izgovorena laž postaje – istina. A Srbi te i druge laži o hrvatskom narodu i hrvatskoj politici neprestano ponavljaju gde god mogu i god stignu", naveo je Pavković.

Ministar Vulin je uoči održavana komemoracije u Blajburgu ocenio da je to "najveći skup fašista i neonacista u Evropi", da se "tamo okuplja više desetina hiljada ustaša, koji će nekažnjeno pokazivati svoju mržnju i nekažnjeno govoriti da su jasenovački čuvari i da su jasenovačke ustaše i jasenovački koljači vredni sećanja i vredni pamćenja".

Ministar je rekao i da "Srbija ima pravo i obavezu da to govori, jer niko kao srpski narod nije propatio od ustaša i niko kao srpski narod ne zna šta znači ta strašna ideologija i strašno ustaško zlo. Zato što smo na boljoj strani sveta imamo pravo da govorimo kada svet greši".

 


Zoran:  
Vulinu treba zabraniti da putuje po svetu neka vucic plasi vulinom ceo svet ali da ne izlazi iz srbije.

15.05.2017 19:27h    30     27