Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hrvatski branitelji NAPADAJU ŠERBEDŽIJU!

Rade Šerbedžija/ Foto: YT printscreen

Hrvatski branitelji NAPADAJU ŠERBEDŽIJU!

Ministarstvo hrvatskih branitelja oštro je napalo poznatog glumca Radeta Šerbedžiju zbog njegovih izjava o poslednjem ratu.

Srbija
Izvor: Agencije

Iz tog hrvatskog ministarstva poručuju slavnom glumcu da taj resor ima obavezu da "čuva vrednosti i tekovine pravednog, legitimnog, odbrambenog i oslobodilačkog rata".

"Hrvatski branitelji iz domovinskog rata su branili i odbranili Hrvatsku unutar međunarodno priznatih granica od oružane agresije koju je izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dela srpskog naroda u Hrvatskoj", navodi se, između ostalog, u saopštenju hrvatskog ministarstva.

Šerbedžija je na Beogradskom sajmu knjiga predstavio svoju novu knjigu izabranih pesama "Stranac" i tom prilikom rekao da je "strašno da ovde ima toliko talentovanih i vrednih ljudi, vrhunskih sportista i umetnika, a da smo ipak uspeli da zaratima sa sopstvenom braćom".

"Uz sve te naše divne talente mi smo ostali nekako zaostali, čim smo se mogli krvavo pobiti na kraju 20. veka", rekao je tada Šerbedžija.

Šerbedžija je podsetio da su se Slovaci i Česi razišli dogovorno i u miru.

"A što su naši napravili, svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije - zamrzili su braću i krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci", rekao je Šerbedžija.