Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
HRVATSKI MUP: Šešelj NE MOŽE u HRVATSKU ni sa diplomatskim pasošem

Vojislav Šešelj Foto: NB

HRVATSKI MUP: Šešelj NE MOŽE u HRVATSKU ni sa diplomatskim pasošem

​Šešelj neće nikako moći u Hrvatsku.

Srbija
Autor: NB

Lider radikala Vojslav Šešelj koji je najavio posetu Zagrebu, neće moći da uđe u Hrvatsku bez obzira na to što ima diplomatski pasoš, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske za naš portal.

Kako navode u hrvatskom MUP-u, ta zemlja, kao članica EU, po Zakoniku o šengenskim granicama i domaćem zakonu u državu pušta samo one koji ne predstavljaju pretnju po javni poredak, unutrašnju sigurnost i javno zdravlje.

Pošto je Šešelj pretnja, neće moći u Hrvatsku.

„U skladu s tim odredbama, a jer predstavlja prijetnju za javni poredak, Vojislavu Šešelju odbit će se ulazak u RH, uz izdavanje propisanog rješenja, neovisno o vrsti putne isprave koje bi mogao predočiti prilikom eventualnog pokušaja ulaza u RH“, kažu iz Hrvatskog MUP-a. Kako dodaju, rešenje o zabrani ulaska uručiće mu policajci iz najbliže stanice ukoliko stvaro odluči da pseti Hrvatsku.

Podsetimo, Šešelj je odmah po puštanju iz Haga najavio da će ići u Zagreb da poseti hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović. On je odmah po dobijanju diplomatskog pasoša kazao da ide u Hrvatsku za desetak dana. Međutim, iz Hrvatske su u oštrim izjavama poručili da ga neće pustiti, pa čak i uhapsiti, dok se Šešelj pojavio u vestima RTL-a i ponovo najavio dolazak.