Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
I NAĐA HIGL kandidat za PREDSEDNIKA DS-a?

Foto: mondo.rs

I NAĐA HIGL kandidat za PREDSEDNIKA DS-a?

Nekadašnje svetska prvakinja u plivanju Nađa Higl biće jedan od kandidata za potpredsednika Demokratske stranke (DS).

Srbija
Izvor: Blic

Nađa Higl je uzela formular na kome se izjašnjava da će sakupljati potpise za kandidaturu. To su isto uradili i drugi kandidati koji će se boriti za potpredsednička mesta, kaže izvor “Blica” iz DS.

Higl je 2009. godine u Rimu postala svetska prvakinja na 200 metara prsno, poslednjih nekoliko godina je članica DS i odbornica ove stranke u Skupštini opštine Pančeva.

U "trci" za pet potpredsedničkih mesta trebalo bi da učestvuje 12 ili 13 ljudi, a tačan broj znaće se 4. septembra, kada ističe rok za predaju kandidatura sa potpisima, kojih bi svako trebalo da ima po 600.

Nameru da se kandiduju imaju sadašnje potpredsednice demokrata Nataša Vučković i Gordana Čomić, i Miloš Đajić, predsednik resornog odbora DS za ljudska i manjinska prava i saradnju sa nevladinim organizacijama.

Izjavu o nameri da se kandiduju za potpredsednike potpisali su i bivši poslanik i gradonačelnik Užica Jovan Marković, Tamara Tripić, Igor Selak i Branislav Lečić.

Nameru da se kandiduje ima i bivša šefica poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Nada Kolundžija, bivši ministar urbanizma i građevine Dragoslav Šumarac, odbornik u opštini Vračar Bogdan Tatić i Dragan Domazet, profesor niškog univerziteta.