Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Igraju na slabost pacijenata! SEKTE VRŠLJAJU PO SRPSKIM BOLNICAMA!

Pacijenti u bolnici/ Foto: alo.rs

Igraju na slabost pacijenata! SEKTE VRŠLJAJU PO SRPSKIM BOLNICAMA!

"Mormoni" su sve aktivniji u Srbiji, a još se ne zna kako je i kada ta sekta iz SAD-a počeli i da poklanja bolničku opremu za naše bolnice.

Srbija
Izvor: alo.rs

Na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Srbije može se lako uočiti da nepokretni pacijenti koriste kolica na kojima je logo jedne sekte.

Naime, Crkva Isusa Hrista Svetaca poslednjih dana očito ne propušta priliku da se izreklamira kod pacijenata srpskih zdravstvenih ustanova.

"Nisam mogao da verujem rođenim očima, bio sam zaprepašćen da se u zdravstvenoj ustanovi koriste kolica sa propagandnom porukom sekte - Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana. Svi znamo koliko su pripadnici ovakvih organizacija napadni, ima ih svuda, spopadaju nas na ulici, dolaze na vrata stana... Zar su počeli i po bolnicama?", zapanejno se pita D. D. koji je ovu fotografiju napravio proteklog vikenda.

List "Alo!" prenosi reči profesora Bogoslovskog fakulteta u penziji Dimitrija Kalezića, koji tvrdi da Crkva Isusa Hrista svetaca (Mormoni) poslednjih dana nije nikakva crkva, već stranputica i da je čudno da se u bolnici nalaze kolica sa logom ove zajednice.

"Mormoni su odavno izašli iz redovnog toka hrišćanske crkve. Zapravo, crkva koja se ne oslanja na Hrista i Sveto pismo može biti samo nekakav paralelni tok. Što se tiče kolica za nepokretne na kojima je logo ove organizacije, a koja se nalaze na Klinici, možemo ih posmatrati kao human gest jedino ukoliko su donirana bolnici, a ona dalje da ih raspoređuje bez kontakta članova organizacije sa bolesnicima. Međutim, moguće je da su na ovaj način pokušali da privuku sebi ljude koji su u vidno teškoj situaciji", zaključuje profesor Kalezić.

Protojerej-stavrofor Dragomir Sando je izjavio tim povodom da je dobro ukoliko je reč samo o donaciji klinici, ali sumnja u to.

Iz Kliničkog centra Srbije i dalje nema odgovora na pitanje otkud ova pomagala s logom nepriznate crkve u bolnici.