Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
IGRE OKO PRESTOLA Opozicija na TAJNIM sastancima bira PREDSEDNIČKOG KANDIDATA

Foto: Mondo, Dosta je bilo, Medija centar Beograd, Tanjug, Nova stranka

IGRE OKO PRESTOLA Opozicija na TAJNIM sastancima bira PREDSEDNIČKOG KANDIDATA

Sada i dve žene hoće predsedničku funkciju.

Srbija
Autor: Blic, Nova Borba

Lideri opozicionih stranaka Saša Radulović, Zoran Živković, Dragan Šutanovac i Dušan Petrović počeli su da se sastaju u tajnosti kako bi razgovarali o eventualnom zajedničkom kandidatu opozicije na predsedničkim izborima.

Kako piše „Blic“ očekuje se da se na sastancima pojave i Čedomir Jovanović i Boris Tadić, a političari su za sada dogovorili da se razgovori o kandidatu koji će se „boriti“ protiv kandidata SNS-a inteziviraju.

Živković je kazao za „Blic“ da razgovori nisu tajni, ali da ih ne treba voditi preko medija.

Srpska napredna stranka još uvek nije istupila sa svojim kandidatom, a mediji su najviše pominjali Zoranu Mihajlović, koja bi tako mogla da postane prva žena na čelu Srbije.

Da će ipak imati konkurenciju ukoliko se kandiduje potvrdila je Mirolsalva Milenović, koja je za N1 rekla da razmišlja o kandidaturi.

Foto: Medija centar Beograd

Članica Saveta za borbu protiv korupcije mogla bi da dobije podršku opozicije, s obzirom da su u nekoliko navrata političari opozicionih stranaka izjavljivali da bi dobro bilo da njihov kandidat bude nestranačka ličnos. U tom kontekstu spominjan je i zaštitnik građana Saša Janković.