Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
INAUGURACIJA VUČIĆA: Visoki zvanici u Vili "Mir"

Foto: Sputnik

INAUGURACIJA VUČIĆA: Visoki zvanici u Vili "Mir"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održava niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima brojnih država i organizacija u Vili "Mir".

Srbija
Izvor: Tanjug, RTS, NB

U beogradskoj Palati Srbija večeras će biti održana svečanost povodom inauguracije Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Biće to najveće okupljanje stranih zvaničnika u Srbiji u poslednje gotovo četiri decenije, a dolazak je najavila većina šefova država i vlada iz regiona, kao i brojne ugledne zvanice iz Evrope i sveta.

Uz druge brojne zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života, Vučić će biti domaćin, nezvanično, za oko 5.000 ljudi.

Pre inauguracije, predsednik Vučić održaće čitav niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima mnogobrojnih država i organizacija.

Niz bilateralnih susreta sa predstavnicima šefova država i vlada, koji prisustvuju svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije, Vučić je započeo sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.

09.30 - Vučić započeo razgovor sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Đijem Bingsjuenom.

10.05 - Razgovorom sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom Vučić nastavlja bilateralne sastanke.

11.10 - Vučić se sastao sa predsednikom Vlade Republike Gabon Emanuelom Isozeom Ngondeom.

11.35 - U Vili "Mir" počeo sastanak predsednika Vučića i ministra spoljnih poslova Gruzije Mihaila Džanelidze.