Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Incident na izborima u Novom Beogradu

Foto: Tanjug

Incident na izborima u Novom Beogradu

Izborni rezultati jos nisu kompletirani zbog incidenta na biračkom mestu broj 22 na Novom Beogradu.

Srbija
Autor: B92.net

Izborni rezultati jos nisu kompletirani zbog incidenta na biračkom mestu broj 22 na Novom Beogradu

Kako javlja reporter B92 sa lica mesta, netačni su navodi da je došlo do tuče, ali je na tom biračkom mestu bilo haotično jer je predsednik Biračkog odbora Ivan Cvetanović, inače iz redova SNS, odbijao da potpiše zapisnik. On je zapisnik potpisao tek po dolasku predstavnika RIK-a.

Kako je Cvetanović rekao za B92, predstavnici DS, Dosta je bilo i Dveri-DSS su pokušali da bez saglasnosti spakuju birački materijal, nakon čega on nije želeo da potpiše zapisnik.

Kako za B92 navodi Aleksandar Lazarević iz Pokreta Dosta je bilo, biračko mesto je zatvoreno u 20h, prebrojani su glasovi i predstavnici svih stranaka su potpisali zapisnik, osim Cvetanovića koji je odbio da potpiše. Lazarević dodaje da nije bilo nikakvih neregularnosti. Danka Petronijević, predstavnica DSS rekla je da izborni dan normalno protekao, do trenutka kada je Cvetanović odbio da potpiše zapisnik.

Cvetanović je kasnije za B92 rekao da je sve prebrojano kako treba, ali da je "vršen pritisak spolja na birače", a na pitanje zašto to nije rekao u Vestima B92 u 16 sati dok je izborni dan trajao, nije odgovorio.

Predstavnik RIK-a Savo Pilipović kazao je da su nepotrebno podignute tenzije i da je situacija razrešena.

"Cvetanoviću je omogućeno da stavi primedbu", kazao je Pilipović i dodao daće materijal sa ovog biračkog mesta biti odnet u RIK. Kako je javio naš reporter, na licu mesta bila je i policija.

Birački materijal sa preostalih 14 mesta na kojima se glasalo je stigao u prostorije RIK, i ovaj incident je razlog za to što RIK nije objavio preliminarne rezultate oko 22h kako je bilo najavljeno.