Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
INCIDENT U SKUPŠTINI: Obradović gađao Martinovića kompjuterskim mišem

Foto: Printscreen

INCIDENT U SKUPŠTINI: Obradović gađao Martinovića kompjuterskim mišem

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović je mišem od laptopa dva puta u lice udario predsednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS)

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

Incident se dogodio na sednici tog odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena, među kojima je i novčano kažnjavanje Obradovića.

Prethodno je, naime, Martinović Obradoviću, kome je ranije izrečena mera udaljenja sa sednice Skupštine Srbije na 20 dana, izrekao opomenu.

Obradoviću je opomena izrečena zato što je lider Dveri pokazao plakat na kome je pisalo "Majo, pokrala si Novi Sad".

Obradović je potom ustao žustro negodujući uz reči: "Kako te nije sramota Martinoviću, kako možeš da budeš krpa".

U jednom trenutku u salu je ušlo obezbeđenje, a verbalni sukob, uz koškanje poslanika Dveri-SNS nastavljen je i nakon zaključenja sednice.

Lider Dveri je, obraćajući se novinarima u parlamentu nakon incidenta, rekao da čak ni kompjuterski miš nije uspeo da istrpi toliku nepravdu.

"U jednom trenutku kompjuterski miš je skočio i ujeo Aleksandra Martinovića za nos zato što čak ni kompjuterski miš nije mogao da istrpi toliku nepravdu, bahatost i osionost predsednika odbora", rekao je Obradović u parlamentu odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je Martinovića "gađao" mišem.

Zapitao je novinare šta bi oni uradili da su bili na njegovom mestu i da li bi dozvolili da ih neko, kako je rekao, gazi i ponižava.

"Ja to ne mogu da dozvolim, ne mogu da dozvolim da neko oduzima reč opoziciji i onemogućava građanima Srbije koji su za nas glasali da se čuje njihov glas u skupštini", rekao je Obradović.

Kako kaže, njegova obaveza je da se suprotstavi vlasti i da ne bude "krpa".

Obradović je podsetio da je pre skoro mesec dana isključen iz rada parlamenta, a da nijedna odluka o tome nije doneta.

"Tek nakon tri nedelje danas je zasedao Administrativni odbor koji je trebalo da utvrdi šta se desilo na sednici kada je vlada dosla da odgovara na pitanja. Imali ste priliku da vidite da Martinović oduzima reč, zabranjuje opoziciji da govori, prekida sednicu, a da poslanici opozicije nisu dobili priliku da govore", rekao je lider Dveri.

Dodao je da Đorđu Vukadinoviću, koji je na sednici Odbora trebalo da svedoči u njegovu korist, nije data reč.

Obradović je naveo i da je u jednom trenutku Vladimir Đukanović poslanik SNS-a nasrnuo na njega, ali mu kaže "ne zamera jer je i on emotivan čovek i verovatno je mislio da ne može obezbeđenje skupštine da brine o bezbednosti poslanika".

Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović izjavio je da je želeo da spreči Obradovića da se fizički obračuna sa Martinovićem, zbog čega je, kaže, postao učesnik incidenta i zbog toga se izvinio građanima Srbije.

"Želim da se izvinim građanima jer sam lično učestvovao u incidentu i žalim zbog toga, ali bih uvek skočio da zaštitim svog kolegu. Mirno sam posmatrao šta se događa sve dok Obradović nije krenuo fizički da se obračuna sa Martinovićem. Ja sam onda skočio i povukao Obradovića, kako bih sprečio fizički incident, onda je nastalo koškanje", objasnio je Đukanović novinarima u parlamentu.

Poslanik SNS-a je rekao da "očigledno neko želi da isprovocira incident i da na taj način dođe do nekog biračkog tela, pošto drugačije ne može".

"Ovo je nešto što ne priliči Skupštini Srbije i ne priliči da građani to gledaju. Još jednom se izvinjavam što sam u tome učestvovao, nadam se da se ovakve stvari više neće ponavljati", poručio je Đukanović sa govornice u holu skupštine.