Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ISPITANO ŠEST SVEDOKA u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, otkriven i vlasnik zapaljenog automobila

Foto: RTS

ISPITANO ŠEST SVEDOKA u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, otkriven i vlasnik zapaljenog automobila

Besim Hoti iz kosovske policije kaže da su uspeli da otkriju poslednjeg vlasnika izgorelog automobila za koji se veruje da je korišćen u ubistvu Olivera Ivanovića.

Srbija
Izvor: RTS

Kosovska policija tvrdi da je identifikovala osobu koja je 2017. kupila automobil iz kojeg je, kako se veruje, pucano na predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

U večerašnjem saopštenju kosovska policija tvrdi da je to vozilo bilo u Srbiji od 2009, a da je 2017. promenilo vlasnika.

Zamenik komandira policijske stanice u Severnoj Mitrovici Besim Hoti je u izjavi za prištinsku Gazetu ekspres odbio da kaže da li je poslednji vlasnik automobila Albanac ili Srbin, jer su, kako je rekao, istražitelji još u fazi istrage.

"Koje je nacionalnosti vlasnik vozila još je nepoznato, jer su to odvojeni podaci policijskih istražitelja", istakao je Hoti.

Prema njegovim rečima, poslednji vlasnik sumnjivog automobila "opel astre" lociran je negde u Srbiji.

Hoti je rekao da se istraga na otkrivanju ubice odvija povećanim intenzitetom, i da policija sarađuje s međunarodnim vlastima.

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević u međuvremenu je izjavio da je u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića do sada ispitano šest svedoka i da se ne sme dozvoliti da druge teme zasene taj gnusni zločin.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je da je formirana radna istražna komisija koja se bavi isključivo slučajem ubistva Ivanovića.

"Tokom vršenja uviđaja policija je pronašla određene predmete kao i druge video-nadzore i zapise i koji su poslati na dalju obradu", rekao je Bojić.

Oliver Ivanović je ubijen u utorak ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Na njega je pucano iz vozila u pokretu pištoljem "duga devetka". Nalazi obdukcije su pokazali da je pogođen sa šest metaka.