Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ISPOVEST RADNIKA KOME SE GAZE PRAVA: Povredio se na poslu, a GAZDA MU OTKAZ POSLAO POŠTOM!

Dejan Janković/ Foto: facebook.com

ISPOVEST RADNIKA KOME SE GAZE PRAVA: Povredio se na poslu, a GAZDA MU OTKAZ POSLAO POŠTOM!

Od momenta kada je doživeo tešku povredu kičme na radnom mestu, Dejan Janković više ne prima platu.

Srbija
Autor: Nova borba

Dejan Janković (47) iz Beograda je ozbiljno povredio kičmu tokom obavljanja svakodnevnih radnih obaveza na farmi pilića "Pile prom Ćirković" u Valjevu, što je potvrdio svojom dijagnozom i specijalista neurohirurgije.

"Na bolovanju sam bio mesec i po dana, i premda je neurohirg u svom izveštaju naveo da se oslobađam svake fizičke aktivnosti o poštedu od rada, stručna lekarska komisija to nije cenila, pa mi je zaključila bolovanje", navodi Janković za Novu borbu uz opasku da mu komisija traži da se vrati na radno mesto dok ne obavi pregled magnetnom rezonancom koji mu je zakazan tek za maj 2017. godine.

Izveštaj neurohirurga o zdravstvenom stanju Dejana Jankovića

Tvrdi da je takvu odluku komisije sa oduševljenjem dočekao njegov poslodavac koji, prema Jankovićevim rečima, od skoro uz ugovor radnika tera da potpiše blanko otkaz.

Šok za Jankovića je počeo kada mu je poslodavac poštom poslao otkaz na njegovu adresu, i to u dva navrata. On to nije hteo da potpiše i krenuo je u pravnu borbu sa njegovim gazdom.

"Podneo sam prijavu inspekciji rada u Beogradu pre dva meseca i još od njih nemam nikakav odgovor. O mom slučaju su obaveštene i Veterinarska inspekcija i inspekcija rada u Valjevu, ali, naravno, ni od njih nema nikakvog odgovora", istakao je za naš portal vidno izrelvotirani Janković.

On je posebno ljut na sve nadležne institucije, pošto, kako tvrdi, iz Vlade Srbije stalno poručuju da radnici prijavljuju poslodavce koji krše zakone i potkradaju državu tako što ne plaćaju pun porez na lični dohodak, a u praksi je drugačije.

"Kada radnici prijave gazde, svi živi okreću glavu. Pisao sam i ministru za rad Aleksandru Vulinu, kao i predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, ali ni iz njihovih kabineta nemam odgovor. Možda sam ja građanin drugog reda pa za mene ne važe zakoni koji važe za one iz prvog reda", kazao je naš sagovornik i dodaje da uskoro neće imati ni za osnovne potrebštine, a da radi - ne može, pošto ga njegova povreda kičme sprečava u pronalasku novog radnog mesta.

"Uskoro neću imati da kupim ni veknu hleba, a ni lekove i to zato što je ovo 'uređena i pravna država' gde ću na kraju ja ispasti krivac", zaključio je Janković.