Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ivanić Vučiću: Ugroženi nacionalni interesi Srba u BiH

Foto: Tanjug/ screenshot

Ivanić Vučiću: Ugroženi nacionalni interesi Srba u BiH

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH

Srbija
Izvor: Tanjug

U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić je Vučiću preneo da se Srbi u BiH, posle mnogo godina, ponovo osećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH.

Premijer Vučić zahvalio je Ivaniću na informacijama, kao i na odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako Bosne i Hercegovine, tako i interesa srpskog naroda u njoj.

„Srbija želi dobre i najbliže odnose sa Bosnom i Hercegovinom, ali Srbija ne može i neće nikada ostaviti na cedilu srpski narod u BiH“, poručio je premijer Vučić.

Usled novonastalih okolnosti, navodi se, premijer Vučih i Ivanić su dogovorili češće susrete i razmenu informacija i mišljenja, saopšteno je iz Vlade Srbije.