Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Ivica radi posao briljantno, i to je tema za Vučića"

Foto: mc.rs

"Ivica radi posao briljantno, i to je tema za Vučića"

Bilo bi nepristojno da SPS ucenjuje SNS brojem resora i tako nešto neće biti na stolu između Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Srbija
Izvor: B92

"Zvali su nas da bi vlada bila stabilnija i jer naša kadrovska rešenja mogu da budu korisna građanima. SNS nudi program i ko se uklopi, biće u vladi", kaže ona.

Đukić Dejanović je rekla i da su građani na izborima podržali politiku koja već započeta, ističući da se u poslednje dve godine "vide vrlo jasni rezultati".

"Mislim da nije bitan broj resora, već je neuporedivo važnije da ministri iz SPS, ljudi koji budu državni sekretari ili na pozicijama u javnim preduzećima rade u skladu sa programom naše partije", rekla je ona.

Kako je navela iz premijerskog ekspozea će se čuti glavni orijentiri, a posao "neće biti lak ni za građane ni za vladu".

"Radićemo na ekonomskoj stabilizaciji zemlje, ali i na izazovima spoljne politike. Mislim da se trenutno vode razgovori o istim temama kao i u junu, o definitivnim sistemskim problemima. Iza toga će se govoriti o personalnim rešenjima", kaže funkcionerka SPS-a.

Prema njenim rečima, razgovori lidera SPS i SNS će trajati do petka ili subote, nakon čega će se o toj temi govoriti na stranačkim organima, kada će biti tražena i podrška za konkretna imena.

O njima nije želela da govori, ali je navela da misli da je Ivica Dačić "briljantno radio svoj posao".

"Političar takvog kadra nama treba na takvoj poziciji, a Srbiji je potrebna ta mudra balansirana politika. Mislim da će i to biti stvar razgovora sa Vučićem", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Na pitanje o tome da li je ona u igri za ministarsko mesto, ona je rekla da je spremna na odgovornost, ali da zasad nema nikakve ponude. Kako je rekla, ona voli i sa zadovoljstvom obavlja posao iz struke, mesto direktora klinike "Laza Lazarević".