Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Izabrana vlada APV, Mirović predsednik

Igot Mirović/ Foto: novosti.rs

Izabrana vlada APV, Mirović predsednik

Mirovićev izbor na tu funkciju podržao je 81 poslanik od 113 prisutnih, 29 je bilo protiv, dva poslanika su bila uzdržana, a jedan poslanik nije glasao.

Srbija
Autor: NB, Agencije

Kandidat Srpske napredne stranke i poslaničkog kluba "Aleksandar Vučić Srbija poobeđuje" za predsednika pokrajinske vlade Igor Mirović izabran je na tu funkciju.

Mirovićev izbor na tu funkciju podržao je 81 poslanik od 113 prisutnih, 29 je bilo protiv, dva poslanika su bila uzdržana, a jedan poslanik nije glasao.

Uoči glasanja o njegovom izboru na mesto predsednika pokrajinske vlade, Mirović je u obraćanju poslanicima rekao da se zahvaljuje svima i onima koji su najavili da će glasati za njegov izbor, ali i onima koji su rekli da to neće učiniti, jer, kako je kazao, dobro je čuti obe strane.

Novi predsednik Pokrajinske vlade rekao je da danas neće odgovarati na pitanja koja su u svojim izlaganjima postavili poslanici, jer će, kako je kazao, za odgovore biti dosta prilike, jer će, kako je najvio, sa svojim saradnicima prisustvovati svakoj sednici skupštine.

Na kraju obraćanja poslanicima, Mirović je detaljno predstavio biografije članova Pokrajinske vlade.

Osim predsednika Pokrajinske vlade danas su izabrani i članovi: za potpredsednika Dorđe Milićević, za potpredsednika i pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Ivan Đoković, za potpredsednika i pokrajinskog sekretara obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, za sekretara za kulturu javno informisanje i odnos sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić.

Sekretar za zdravstvo biće i Zoran Gojković, za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, za finansije Smiljka Jovanović, za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić.

Visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost vodiće Zoran Milošević, energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grujić, sport i omladinu Vladimir Batez, a poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Predsednik i članovi Pokrajinske vlade položili su zakletvu pred poslanicima vojvođanskog parlamenta.