Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Izbori: Do 13 časova glasalo 17,8 odsto birača

Foto: Tanjug

Izbori: Do 13 časova glasalo 17,8 odsto birača

Navodi organizacije CRTA pokazuju da je do 13 časova na 15 biračkih mesta na kojima se ponavljaju izbori glasalo 17,8 birača, što je manje od cifre 24. aprila

Srbija
Izvor: Agencije

Na 15 biračkih mesta u Srbiji ponavlja se glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima, a prema navodima organizacije Crta do 13h je glasalo 17,8 odsto birača.

Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva u Vranju i Jagodini i na jednom u Užicu, Kladovu, na Novom Beogradu i u beogradskoj opštini Palilula, a pravo glasa ima 19.631 građanin Srbije upisan u birački spisak.

Podsetimo, vanredni parlamentarni, kao i pokrajinski i lokalni izbori održani su 24. aprila, međutim zbog nepravilnosti u izbornom postupku Republička izborna komisija je donela odluku da se na 15 biračkih mesta ponovi glasanje.

Iako je trebalo da rezultati izbora budu poznati do prošlog četvrtka, Republička izborna komisija je saopštila da će konačan izgled republičkog parlamenta biti poznat tek posle ponavljanja glasanja na 15 birališta.

Rezultati ponovljenog glasanja će doneti rešenje nedoumice da li je koalicija DSS i Dveri prešla cenzus, nakon oprečnih informacija i konačne odluke RIK da joj je za ulazak u Narodnu skupštinu nedostajao još jedan glas.

Nešto drugačija situacija je u slučaju koalicije LDP-SDS-LSV, koja je 24. aprila dobila 778 glasova više od neophodne kvote za prelazak cenzusa i samo teorijski može da izgubi svoje mesto u republičkom parlamentu.