Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Izbori u DS ipak na jesen

Sednica Glavnog odbora Foto: DS

Izbori u DS ipak na jesen

Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke odlučeno je unutarstranački izbori budu odžrani 24. septembra, umesto 10. jula.

Srbija
Izvor: B92.net, agencije, NB

Izbori ne mogu biti odžani pre jeseni, jer to tehnički nije izvodljivo, a demokrate će najverovatnije birati između Bojana Pajtića i Dragana Šutanovca.

U stranci su svesni da moraju da se uozbilje, postanu profesionalniji jer, kažu, partija ima još nesikorišćenog potencijala.

DS je tako "podigla lestvicu i zadala mnogima novu lekciju iz demokratije", navodi se u saopštenju.

Predsednik DS Bojan Pajtić raspisao je izbore za 24. septembar, "dan kada su pre 16 godina održani izbori na kojima je DOS pobedio jednog drugog diktatora", dodaje se u saopštenju.

Pajtić je izjavio ranije danas da DS ima mnogo veći potencijal od onog što je postignuto na vanrednim parlamentarnim izborima, ali je istakao da je ipak osujećen pokušaj uništenja stranke.

"Ne možemo biti zadovoljni postignutim rezultatom (na izborima), ali možemo činjenicom da smo osujetili one koji su vršili represiju i pokušali da nas izbace iz političkog života", kazao je Pajtić na sednici Glavnog odbora DS u Beogradu.