Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
IZBORNA TIŠINA na KiM počinje u ponoć, Srpska lista imala završni predizborni skup

Glasanje/ Ilustracija: tf.rs

IZBORNA TIŠINA na KiM počinje u ponoć, Srpska lista imala završni predizborni skup

U severnom delu Kosovske Mitrovice Srpska lista je održala završni predizborni skup.

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

Srpskim biračima je poručeno da razmisle da li će na izborima 11. juna glasati za srpske kandidate kojima je predsednik Aleksandar Vučić ili za one koji predsednikom smatraju Hašima Tačija.

Glavna poruka svodi se na izbor onih srpskih predstavnika koji će se u kosovskom parlamentu suprotstaviti formiranju kosovske vojske.

U tom kontekstu je i poručeno biračima da razmisle, da li će poverenje ukazati i svoj glas dati kandidatima koji neće razmišljati kada budu branili srpske interese na Kosovu ili će se opredeliti za one koji su spremni da trguju zarad ličnih interesa.

Srpsku listu su sa skupa podržali i predstavnici Skupštine, Vlade Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke.

Na skupu je rečeno da će glas za Srpsku listu biti i glas za prisustvo institucija Srbije u Prištini.

Slavko Simić, kandidat za poslanika Srpske liste, istakao je da je Vlada Srbije preko Srpske liste prisutna i u prištinskom parlamentu i u prištinskoj vladi.

Srpska lista je glas i lice Republike Srbije i srpskog naroda sa KiM, poručio je Simić.

Kandidat za poslanika Srpske liste Branimir Stojanović rekao je da "neki u Prištini traže među Srbima one koji su spremni da trguju, koji su spremni da prodaju, koji su spremni da izdaju".

"Mogu da nađu samo pojedince. Neka pogledaju koliko ljudi stoji danas ovde, da vide koliko ima nas koji nismo spremni da prodamo, da izdamo i da trgujemo", poručio je Stojanović.

Potpredsednica GO SNS-a Marija Obradović pročitala je okupljenima pismo podrške Srpskoj listi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem je predsednik pozvao Srbe da 11. juna izađu na izbore i uzmu ono što im pripada.

"Glasajte za Srpsku listu. Ne dozvolite da vam albanski političari nameću predstavnike i kroje sudbinu. Neka vas ne plaše pretnje. Ne dozvolite da vas zastraše. Predsednik Republike i Vlada Republike Srbije, kao i sav srpski narod nastaviće da svom snagom stoje iza vas i brane ono što nam je sveto i neotuđivo", poručio je Vučić u pismu.

Do ponoći je rok za predizborne skupove na Kosovu i Metohiji. Od ponoći počinje predizborna tišina i zabranjena je bilo kakva predizborna aktivnost.