Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
IZDALA ga rodna gruda: Bajčetina NIJE GLASALA da Toma bude počasni građanin

Ilustr/ NB

IZDALA ga rodna gruda: Bajčetina NIJE GLASALA da Toma bude počasni građanin

Izbor Tomislava Nikolića za počasnog građanina opštine Knić, podelila je ovu šumadijsku varoš od nepunih 3.000 stanovnika.

Srbija
Izvor: Blic/ NB

Oduka ko će poneti laskavo priznanje bila je teška, a odbornici su se "lomili" između predsednika i premijera. Jedino nije bila dilema da će počasni građanin biti neko iz Srpske napredne stranke.

Odbornici su većinski glasali za Tomislava Nikolića, prosto jer je iz tog kraja, a u obrazloženju odluke piše da je "u bogatoj istoriji opštine Knić i celog gružanskog kraja ubeleženo i zapamćeno da je poreklo predsednika Republike Srbije iz malog sela Bajčetina".

To izgleda nije bio dovoljan argument za samu Bajčetinu, koja nije predložila Tomislava Nikolića.

Uz Knić je u ovoj odluci stalo još dva sela, odnosno dve mesne zajednice Žunje i Lipnica, dok ostalih 36 sela nije predložilo Nikolića. Među njima i rodna Bajčetina.

Opozicija je pak više bila za to da Aleksandar Vučić ponese ovo priznanje, jer je više uradio za opštinu Knić.

Predsedniku zameraju što nikada nije došao na dan opštine, a pritom je, kako kažu, bio na dosta funkcija i nikada nije pomenuo da dolazi iz opštine Knić.

Kako bi balans bio održan, lokalne vlasti u Kniću su odlučile da sledeće godine laureat bude premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Tomislav Nikolić povelju prima danas.