Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jakšić (SRS): Podržaćemo Pastora zbog braće Mađara!

Foto: NB

Jakšić (SRS): Podržaćemo Pastora zbog braće Mađara!

Pokrajinski odbornik SRS-a Đurađ Jakšić izjavio za Novu borbu zbog čega će njegova stranka podržati Ištvana Pastora, kao i da je uspeh pokreta Dosta je bilo na pokrajinskim izborima omogućila američka ambasada

Srbija
Autor: NovaBorba

Pokrajinski odbornik Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić izjavio je za "Novu borbu" da će njegova stranka podržati izbor Ištvana Pastora iz SVM-a za poziciju predsednika Skupštine AP Vojvodina, pre svega zbog bratskih odnosa sa narodom Mađarske.

- SRS će podržati izbor Ištvana Pastora za predsednika Skupštine, ne zbog njegovog lika i dela, već isključivo zbog poštovanja prema bratskom narodu Mađarske. Što se tiče ulaska radikala u vlast, mi smo još uoči izbora jasno stavili do znanja svima da SRS neće pregovarati o ulasku na vlast ni na pokrajinskom, niti na republičkom nivou - rekao je Jakšić za "Novu borbu".

On je još istakao da je ulazak pokreta "Dosta je bilo" u pokrajinsku Skupštinu nelegitiman, kao i da su njihovom uspehu kumovale zapadne sile.

- Mandati odbornika "Dosta je bilo" nisu legitimni, jer je Pokrajinska izborna komisija odbacila njihovu listu uoči održavanja izbora. Oni nisu skupili dovoljan broj potpisa da bi se našli na konačnoj izbornoj listi, ali je nakon intervencije američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota, njihov pokret ipak vraćen - dodao je Đurađ Jakšić za naš portal.