Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Janković: DS-u i DJB na Vračaru mesto u opoziciji

Foto: youtube/screenshot

Janković: DS-u i DJB na Vračaru mesto u opoziciji

Posle saopštenja kakvo su dali, mogu samo da kažem da ove dve stranke, ili ono što je od njih ostalo, zaslužuju da budu opozicija na Vračaru", rekao je Janković.

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik Gradskog odbora DSS Beograd Uroš Janković izjavio je za Tanjug, povodom zajednickog saopštenja opštinskih odbora DS i Dosta je bilo sa Vračara, da je začuđen da ove dve stranke saopštenjem "odgovaraju na predlog za koji kažu da je navodni i da za njega ne znaju, a stigli su da ga danas brže – bolje odbiju", kao i da su “Demokratska stranka i pokret Dosta je bilo zaslužili da na Vracaru budu opozicija”.

“Začuđen sam da DS i Dosta je bilo ovim sramnim saopštenjem odgovaraju na predlog DSS za koji kažu da je navodni i da ne postoji, a koji su danas brže - bolje stigli da odbiju!? Naš predlog, koji oni tretiraju kao "navodni" i "medijsku spekulaciju", iznet je na zvaničnoj konferenciji za novinare. Posle ovakvog saopštenja mogu samo da kažem da ove dve stranke, ili ono što je od njih ostalo, zaslužuju da budu opozicija na Vračaru", rekao je Janković.

Kako je istakao, DSS je jedna od najvažnijih srpskih političkih stranka koja postoji pune 24 godine i koja je dala značajan doprinos razvoju demokratije u Srbiji.

"Uvek su nam bili važniji građani kao i državni i nacionalni interesi od fotelja i funkcija. Zato je ovo sramno saopšenje vređanje naše stranke i pre svega ljudi koji su glasali za nas. To je izrugivanje našem predlogu koji je išao ka tome da se na Vračaru napravi kompromis što više odbornika kako bi se izbegli ponovljeni izbori", dodao je Janković.

"Što se DSS tiče, posle ovakvih uvreda, nikakvi razgovori na Vračaru više neće biti vođeni sa DS i Dosta je bilo. Njima je u ovoj opštini mesto u opoziciji”, istakao je on.

Koalicija "Vračar slobodno" i pokret Dosta je bilo naveli su ranije juče u zajedničkom saopštenju da od DSS nisu dobili zvaničan predlog koaliciji kada je reč o formiranju većine na Vračaru.

Oni su saopštili i da će, dok takav predlog ne dobiju, to tretirati kao "medijsku spekulaciju".