Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Janković o Savamali: Onaj ko je odlučio da policija ne reaguje, nije dostojan tog posla

Saša Janković Foto: mc.rs

Janković o Savamali: Onaj ko je odlučio da policija ne reaguje, nije dostojan tog posla

Saša Janković je kazao da je sve što je do sada izneo u javnost u vezi rušenja u Savamali potrekpljeno činjenicama.

Srbija
Autor: NB

Zaštitnik građana je gostujući na “Radio-televiziji Vojvodine” rekao da je rušenje objekata bila stranputica kojom je neko hteo da krene.

"Neko je pomislio da može da preuzme vlast i da će zastrašivanjem građana da ih ućutka. Ovaj slučaj ima mnogo nivoa - pravni, politički, ali i disciplinski. Smatram da policijski komandir koji je pristao da policija ne reaguje, više ne može da obavlja taj posao", rekao je ombudsman.

Kako je rekao, pokrenut je i postupak kontrole rada beogradskih vlasti, ali je napomenuo da će policija morati da otkrije ko je rušio objekte, jer on za to nema nadležnosti.

Janković je već primetio neke problem u događajima nakon rušenje. On je rekao da će postupak kontrole utvrditi šta su radile gradske službe u to vreme, kao i da vlasnicima objekata nije dat rok očiste teren, kako to zakon nalaže.

Govoreći o postupcima policije u izbornoj noći, rekao je oni koji su pristali da ne reaguju nisu dostojni da budu policajci.

Jankiović je rekao i da krivci treba da budu kažnjeni najtežim kaznama, ali ne i operatorka koja je u policiji odgovarala na pozive.

"Bitno je da policija i tužilaštvo odrade svoj posao i da se vrati poverenje građana u institucije", rekao je zaštitnik građana.