Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Janković uvređen: "NISAM KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA, izbori još nisu raspisani"

Saša Janković/ Foto: Tanjug

Janković uvređen: "NISAM KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA, izbori još nisu raspisani"

Zaštitnik građana još jednom javno potvrdio da izbori nisu raspisani i da je došlo do greške.

Srbija
Izvor: N1, Nova borba

"Netačna tvrdnja lista nanela veliku štetu instituciji koju predstavljam, građanima koje ta institucija štiti i meni lično", naveo je Saša Janković u demantiju teksta lista "Danas", koji je objavio da će se on kandidovati za predsednika Srbije.

On je svoju pisanu izajvu dostavio glavnom uredniku lista "Danas" Dragoljubu Petroviću, a ombudsman navodi da mu je novinarka tog lista poslala juče sms poruku sa pitanjem da li je tačno da će se kandidovati za predsednika Srbije kao nezavisni kandidat, ali da je došlo do greške.

"Poruka mi nije isporučena do danas u ranim jutarnjim časovima, što pošiljalac poruke vidi. Sa novinarkom nisam ni u kakvim prijateljskim vezama, niti blisko sarađujemo. Ipak, iako je bilo jasno da poruku nisam primio, a kamoli na nju imao vremena da odgovorim, već istog dana štampali ste i na naslovnoj strani bez ikakvih rezervi objavili moju 'odluku' kao činjenicu. Tek se na trećoj strani pozivate na anonimne 'izvore iz opozicionih stranaka'", piše u demantiju Saše Jankovića uredniku Danasa.

Saša Janković naveo je u izjavi da je više puta javno istakao da svoj posao radi bez ikakvih rezervi, i da na pitanje o potencijalnoj kandidaturi ne može da odgovori.

"I ovaj put ću da ih ponovim: Izbori nisu raspisani, moju dužnost obavljam u punom kapacitetu, kao što to sa svojom čini i predsednik države Tomislav Nikolić. Zato je isticanje svake kandidature u ovom momentu neprimereno i štetno, a ako to čine ljudi na državnoj funkciji, smatram i neodgovorno", zaključio je Janković.