Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jedan deo migranata odustao od pešačenja, veća grupa blizu Sremskih Karlovaca

veliki deo migranata je nastavio peške ka Horgošu/ Foto: vesti.rs

Jedan deo migranata odustao od pešačenja, veća grupa blizu Sremskih Karlovaca

Migranti koji su nastavili put vidno su izmoreni i gladni, autobus će proći i pored njih tako da svako ko se predomisli može da ode u kamp.

Srbija
Izvor: Tanjug

Iz Komeserijata za izbeglice saopštavaju da je manja grupa migranata, njih tridesetak, odustala od pešačenja prema granici Srbije i Mađarske, dok je drugi deo one grupe koja se juče iz Beograda zaputila pešice ka Horgošu, trenutno nadomak Sremskih Karlovaca.

Migranti se kreću u koloni uz put Beograd-Novi Sad, a prati ih i policija i predstavnici Komeserijata za izbeglice.

Predstavnik Komeserijata za izbeglice Nikola Popov kaže da migranti koji su odustali od puta čekaju autobus koji će po njih doći iz Šida da ih preveze u kamp u Bogovađi.

"Autobus prvo ide za Beograd da pokupi migrante iz parkova koji žele da pređu u kamp u Bogovađi, a pokupiće i migrante koji su odustali od pešačenja u Inđiji", rekao je Popov Tanjugu.

On je dodao da su migranti koji su nastavili put vidno izmoreni i gladni, te da će autobus proći i pored njih tako da svako ko se predomisli može da ode u kamp.

"Vrlo je nejasna situacija sa njima. Imamo ljude koji čas hoće da idu u kamp, u drugom momentu neće. Nastave da pešače pa se vraćaju nazad", pojašnjava Popov sliku na terenu.

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić rekao je ranije Tanjugu da sve ukazuje da je u pitanju manipulacija nesrećnim ljudima, te da u toj grupi nema nijednog deteta ni žene.

On kaže da u Srbiji trenutno ima 2.500 migranata koji ulaze u regularne tokove - oni koji traže azil su u Centrima za tražioce azila, dok su oni koji čekaju prelaz u Mađarsku u Prihvatnim centrima, orgnizovani preko svojih predstavnika.