Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
JELENA MILIĆ na konferenciju zove samo medije koji joj se SVIĐAJU

Jelena Milić Foto: Medija centar Beograd

JELENA MILIĆ na konferenciju zove samo medije koji joj se SVIĐAJU

​Direktorka Centra za evroatlanske studije (CEAS) Jelena Milić organizovala je konferenciju za medije na koju je pozvala samo one medije čije joj se izveštavanje dopada.

Srbija
Autor: NB

Ona je u Medija centru u Beogradu govorila o jačanju ruskog uticaja u Srbiji, a zabranila je medijima koji joj nisu ideološki slični da prisustvuju konferenciji.

Tako poziv da prisustvuju nije dobio ugledni „Sputnjik“, o kom je Milićeva čak i govorila.

„Sputnjik i Russia Today nisu mediji. Po našem mišljenju, To je deo Putinove propagadne mašinerije i deo rata koji on vodi protiv tekovina modernog, savrmenog zapada koje bih ja želela da vidim u Srbiji“, rekla je ona.

Međutim, Milićeva ničim nije kazala da li su TV PINK, TV Happy, Informer, Kurir, Srpski Telegraf, Blic, Večernje Novosti, Alo, Politika, Pravda i kako je navela „ostali njima slični“ takođe deo Putinove mašinerije, s obzirom da ni oni nisu bili pozvani na konferenciju koju je organizovala. Ona je rekla da na konferenciju nisu pozvani mediji i „propagandne ispostave čiji rad CEAS bojkotuje“.

Iako, na konferenciji nije bilo najvećih srpskih medija, vest da Rusija širi svoj uticaj u Srbiji koju je ona saopštila, ipak je stigla do medija.