Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jeremić dobio NEPRISTOJNU PONUDU

Foto: njuz.net

Jeremić dobio NEPRISTOJNU PONUDU

Glatko ju je odbio.

Srbija
Izvor: Kurir

Pojedine članice Saveta bezbednosti izašle su pred Vuka Jeremića s nepristojnom ponudom, tražeći od njega da odustane od trke za generalnog sekretara UN u zamenu za podršku na nastupajućim izborima za predsednika Srbije, piše Kurir.

Kako tvrdi sagovornik za taj list, Jeremić je ovu ponudu ekspresno odbio i nastavio punom parom sa kampanjom.

- Jeremić trku završava kao izraziti favorit, a pojedine sile u tome vide problem. Zbog toga na sve načine pokušavaju da ga osujete u osvajanju stolice u svetskoj organizaciji. Ponuđena mu je sveobuhvatna podrška kao najozbiljnijem kandidatu za predsednika Srbije ako bi pristao da se povuče iz izbora za novog genseka UN - otkriva izvor istog lista.

Kako izborni proces u UN odmiče, sve su žešće i političke igre oko njega. Tako je i potez Bugarske da u samom finišu izbora ubaci novog kandidata protumačen kao pokušaj američke blokade Jeremića.

Bivši ambasador u UN Vladislav Jovanović ubeđen je da je Vašington glavni kočničar u izboru Jeremića.

- Ako je dobio ponudu o kojoj pričate, onda je morao s gnušanjem da je odbije i poruči im da je Srbija suverena zemlja, čiji građani sami biraju svoje predsednike. U diplomatiji se ovakve drske i prljave stvari, naravno, događaju i obično se grubijani u diplomatiji služe njima. Jeremić je bistar i pronicljiv i verujem da je to glatko odbio - ocenjuje Jovanović.

 


Kaktus:  
Šta ima da mu nude, kad mogu da stave veto na njegov izbor? Kao, ne valja im za UN, a valja za Srbiju. Ovo mi više liči na Jeremićevu odstupnicu za eventualni poraz. Ovaj Jovanović je još smešniji kad kaže da građani Srbije sami biraju vlast. Zna se ko odlučuje u naše ime, ko sastavlja vladu, ko postavlja ministre. Zna se na čiju je saglasnost Vučić čekao 4 meseca da formira vladu.

02.10.2016 15:53h    72     49


Peka:  
Hahaha, ko ti nudio Sunđer Bobe? Da nije Lignjoslav, ili Keba Kraba? Da li bi bio ljubazan da ubuduće svoje megalomanske ambicije plaća od svojih para, a ne od naših, pogotovo kada su šanse jednake nuli.

03.10.2016 08:07h    50     58


Goran Ilić:  
Nebitna funkcija. Gensek UN je običan administrator. Druga tela UN donose značajne odluke. Kao predsednik Srbije? Ima još manje harizme od Tome Nikolića.

03.10.2016 16:59h    34     30


Maki:  
Mogu da stave veto ali onda ce i Rusija da stavi veto na njihovog kandidata a ako se povuce onda je druga situacija!!! Vec sam pisao da odredjene jake zemlje ne zele jakog Genaralnog sekretara,jer ne mogu da mesetare kako njima odgovara!!!

03.10.2016 16:49h    31     33