Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jeremić siguran: Vučićev kandidat biće ALEKSANDAR VUČIĆ

YT Screenshot

Jeremić siguran: Vučićev kandidat biće ALEKSANDAR VUČIĆ

Besmislica je da ću biti Vučićev kandidat na predsedničkim izborima.

Srbija
Izvor: Blic

Predsednik CIRSD Vuk Jeremić odbacio je spekulacije da bi mogao da bude kandidat Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji sledeće godine

"Ma šta ko o tome trenutno mislio i govorio, Vučićev kandidat će biti Aleksandar Vučić", rekao je Jeremić u intervjuu za "Blic".

Odgovarajući na pitanje hoće li se kandidovati za predsednika Srbije, on je rekao da mu je posle zahtevnog perioda i trke za generalnog sekretara UN, potrebno neko vreme za introspekciju i odmor.

"Uvek sam nastojao da važne odluke u životu ne donosim bez korenitog promišljanja i savetovanja s ljudima koje poštujem, uključujući svoju porodicu", rekao je Jeremić.

Upitan koliko je zadovoljan podrškom koju je dobio od vlade Srbije u trci za generalnog sekretara UN, Jeremić kaže "da je državni vrh pružio onoliku podršku koliku je smatrao da treba".

On je precizirao da je njegova kampanja za generalnog sekretara UN koštala 211.570 evra.

"Kandidatura Srbije je bila specifična i po tome što nijednim svojim delom nije finansirana iz državnog ili bilo kog drugog javnog budžeta. Jedini smo imali detaljno razrađen i javno dostupan plan za reformu UN. Ta platforma je bila osnov za generisanje privatnih donacija širom sveta. Država Srbija nije potrošila ni dinar", rekao je između ostalog Jeremić.