Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
 Ješić: Predsednik stranke neće biti ni Pajtić, ni Šutanovac

Foto: youtube/screenshot

Ješić: Predsednik stranke neće biti ni Pajtić, ni Šutanovac

DS je vrlo blizu dogovora da ima samo jednog kandidata za predsednika stranke, a to neće biti ni Bojan Pajtić ni Dragan Šutanovac, rekao je potpredsednik demokrata Goran Ješić za "Blic".

Srbija
Izvor: Blic

On navodi da taj kandidat neće biti niko ko je u poslednjih četiri-pet godina bio na funkcijama u izvršnoj vlasti.

- Vrlo smo blizu dogovora - bio je eksplicitan Ješić.

On, međutim, nije želeo da otkrije o kome se pregovara. Upitan da li bi se bivši ambasador Srbije Ivan Vujačić, koga je više puta pominjao u tom kontekstu, kandidovao za predsednika DS, Ješić odgovara da o njemu nije govorio kao o predsedniku stranke.

- Rekao sam da treba da se kandiduje neko poput Vujačića, neko ko ima njegove osobine, a ne on - pojašnjava funkcioner DS.

Dogovor o jedinstvenom kandidatu za predsednika DS bio bi iznenađenje, budući da se uveliko za tu poziciju pripremaju Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac. Prema našim informacijama, Pajtić okuplja svoj tim koji bi trebalo da predvodi Goran Ćirić, dok će u izbornom štabu Dragana Šutanovca biti Radoslav Milojčić Kena. Oni juče nisu želeli da se izjašnjavaju o jedinstvenom kandidatu.

- Kao što znate, ja ne komentarišem unutarstranačke izbore, osim da će se oni odvijati neposredno. To će u političkom smislu biti presedan koji će u velikoj meri demokratizovati ne samo DS, već i politički život u Srbiji uopšte - rekao je Pajtić za “Blic”.

Kao kandidat za predsednika DS pominje se i Nataša Vučković. Ipak, kako se spekuliše, ona bi pristala da uđe u trku za tu poziciju ukoliko ne bi imala protivkandidata.

Goran Ješić navodi da će se posle stranačkih izbora mnogi poslanici DS povući iz Skupštine ukoliko ne dobiju podršku članova stranke. On ponavlja da će dr Dušan Milisavljević sigurno biti poslanik, ali nije želeo da otkrije ko će da mu prepusti mesto. Na pitanje da li će on da se povuče, Ješić je odgovorio: “Ja ću sigurno biti poslanik”.