Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Joksimovićeva i Boštinaru (EP): Osuda izložbe o Stepincu

Viktor Boštinaru i Jadranka Joksimović/ Foto: Vlada Srbije

Joksimovićeva i Boštinaru (EP): Osuda izložbe o Stepincu

Joksimovićeva je dodala da će nova Vlada nastaviti sa sprovođenjem reformske politike, kao i da će ostati posvećena putu evropskih integracija.

Srbija
Autor: NB

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa poslanikom u Evropskom parlamentu i potpredsednikom Grupe progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Viktorom Boštinaruom, i tom prilikom je istakla da veoma ceni što je Bostinaru, ne samo kao poslanik EP, već i kao istoričar osudio organizovanje izložbe i konferencije o liku i delu kontraverznog hrvatskog nadbiskupa Alojza Stepinca u Evropskokm parlamentu.

Dodala je da će nova Vlada nastaviti sa sprovođenjem reformske politike, kao i da će ostati posvećena putu evropskih integracija.

Ministarka Joksimović zahvalila se Boštinaru što je bio jedan od inicijatora osnivanja Grupe prijatelja sa Srbijom u Evropskom parlamentu, koja ima za cilj unapređenje odnosa i promociju zajedničkih inicijativa. Joksimović je naglasila da je to značajno za Srbiju i evropske integracije Srbije, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Sagovornici su razgovarali o bilateralnim odnosima i o njihovom unapređenju posebno u oblasti evropskih integracija. Takođe, razgovarali su i o položaju rumunske manjine u Srbiji i srpske u Rumuniji.

Boštinaru je pružio podršku daljem procesu evropskih integracija Srbije i izrazio nadu da će Srbija u što skorijem periodu otvoriti poglavlja 23 i 24, kao i ona poglavlja za koje Srbija bude stekla uslove da budu otvorena u toku godine.