Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Još dve zemlje uskoro priznaju Kosovo?

Foto: IN4S

Još dve zemlje uskoro priznaju Kosovo?

Kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj izjavio da u narednim danima očekuje da po jedna zemlja iz Afrike i Južne Amerike priznaju nezavisnost Kosova

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Šef diplomatije Kosova Enver Hodžaj kaže da očekuje da u narednim danima nezavisnost Kosova priznaju još dve države, po jedna iz Afrike i Latinske Amerike.

On je za prištinsku televiziju RTV 21 rekao da je tokom boravka u Njujorku, ali i od preuzimanja funkcije ministra spoljnih poslova pre tri sedmice, imao brojne kontakte s predstavnicima mnogih država koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

"Mogu da kažem da su dve zemlje u postupcima priznanja nezavisnosti Kosova, jedna afrička i jedna zemlja Latinske Amerike", kazao je Hodžaj.

On je rekao da je tokom boravka u Njujorku imao dobre razgovore u Ujedinjenim nacijama, gde se susreo s predstavnicima "mnogo država koje nisu priznale nezavisnost Kosova".

"Duga je lista predstavnika zemalja koje sam susreo i informisao ih o progresu koji je ostvarilo Kosovo i neophodnosti priznanja nezavisnosti", kazao je Hodžaj.

Od proglašenja nezavisnosti 2008. godine Kosovo je do sada priznalo 111 država.