Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
JOŠ HILJADU PROFESIONALACA u srpskoj vojsci do kraja godine

Foto: Ministarstvo odbrane RF

JOŠ HILJADU PROFESIONALACA u srpskoj vojsci do kraja godine

Ove godine je u Vojsku Srbije primljeno 820 profesionalnih vojnika, a do kraja godine će 968 profesionalnih vojnika zauzeti svoje mesto u redovima Vojske Srbije.

Srbija
Izvor: RTS

Pored njih, još 46 oficira će preuzeti svoje komandne dužnosti do kraja godine i na taj način dodatno ojačati redove naše vojske, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom današnjeg obilaska Centra za obuku logistike u Kraljevu.

Vulin ističe da se na taj način rešava jedan od glavnih problema Vojske Srbije – popuna pripadnicima, kako bi naša vojska mogla da ispuni sve svoje zadatke, da se ponaša odgovorno i u skladu sa zakonima, kao i u skladu sa očekivanjima naše zemlje.

"Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant će učiniti sve da se materijalni položaj popravlja i da se vrši odgovarajuća popuna. Možete biti sigurni da, dok je vojska ovakva, naš svakodnevni život i uopšte naš način života biće sačuvani i bezbedni. Vojska Srbije će nastaviti da sprovodi svoje ustavne obaveze, a Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant su tu da omoguće nesmetano funkcionisanje, da omoguće da se izvrši popuna naših jedinica i da, u skladu sa potrebama, možemo da odgovorimo na svaki zadatak", naglasio je Vulin.

Ukazao je da Ministarstvo odbrane uvek nastoji da sa lokalnom samoupravom ima najbolje moguće odnose, a tako i jeste, jer je to važno za život građana Kraljeva, kao i za svakodnevni život naših pripadnika.

"Trideset godina nije izgrađen nijedan vojni stan u Kraljevu i mislim da je vreme da se to promeni. Ministarstvo odbrane je svakako spremno da učestvuje u tome, a siguran sam da lokalna samouprava prepoznaje potrebu da pomogne svojim sugrađanima koji su pripadnici Vojske Srbije. Za poligon 'Beranovac', gde se često održavaju auto trke, moto trke i biciklističke trke možemo da kažemo da je i on jedan važan deo infrastrukture koji je bitan i za grad Kraljevo. Razgovarali smo i o aerodromu, o potrebi njegovog završetka i ja sam siguran da će resorno ministarstvo u saradnji sa Vojskom Srbije vrlo brzo izaći sa konkretnim predlogom onoga što zaista možemo da uradimo", naveo je Vulin.