Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
JOŠ JEDAN policajac izvršio SAMOUBISTVO

Foto: infosmi.net

JOŠ JEDAN policajac izvršio SAMOUBISTVO

M.M. (28), policijski službenik iz Policijske stanice Knić, pokušao je da izvrši samoubistvo 30.avgusta. On je juče podlegao povredama.

Srbija
Izvor: Alo

M.M. (28), policijski službenik iz Policijske stanice Knić, pokušao je da izvrši samoubistvo, u stanu u kojem je živeo sa suprugom, u utorak 30.avgusta, pucavši sebi u glavu iz službenog pištolja.

Od tada se borio za život i na žalost u nedelju ujutru je podlegao povredama u kragujevačkoj bolnici.

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) uputio je porodici telegram saučešća. Sahrana će biti održana u Kniću sutra u 13h.

U poslednje tri godine NPSS je upozoravao i nadležne i javnost na povećan broj suicida u policiji i zahtevao da se više povede računa o psihološkoj preventivi u MUP-u, a predlagano je i formiranje nezavisne komisije koja bi se bavila ispitivanjem suicida u policiji.

Položaj policajaca je težak, većina se nalazi u lošoj materijalnoj situaciji, a posao im je stresan i odgovoran. NPSS smatra da je obaveza svih nas da vodimo računa o onima koji svakodnevno brinu o građanima Srbije, da ne okrećemo glavu i ne guramo probleme „pod tepih“, već da je potrebno pružiti psihološku podršku svima koji se teško nose sa zahtevima i uslovima policijskog poziva kako bismo imali što manje samoubistava u srpskoj policiji