Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Još nema krivaca za rušenje spomenika u Pazaru

Pruseni spomenici Foto: Tanjug

Još nema krivaca za rušenje spomenika u Pazaru

Osobe koje su oskrnavile tridesetak spomenika na groblju u Novom Pazaru još uvek nisu pronađene, pišu “Novosti”.

Srbija
Izvor: Večernje novosti, NB

Beoogradski list navodi da je u toku sveobuhvatna akcija policija, da nadležni rade punom parom, ali da još nema krivaca za ovo delo.

Sulejmanu Ugljaninu i vrhu SDA blizak portal Sandžak-avaz u četvrtak je žestoko kritikovao službe bezbednosti što, uprkos velikoj akciji koja se sprovodi, još nisu pronašle vandale.

Ovaj portal je optužio policiju za nesposobnost uz tvrdnju da je za razbijanje spomenika na groblju Gazilar korišćen i poseban alat, da je verovatno u tom činu učestovalo više osoba i da je nemoguće da niko ništa nije čuo ni video.

Osim toga, portal kritikuje i opštinsku vlast što nije preventivno delovala i što ranije, na zahtev opozicionih stranaka, nije sazvala sednicu Gradske skupštine na kojoj bi se razgovaralo o bezbednosti u gradu.

Zanimljivo je da su porazbijani uglavnom veći spomenici sa nadgrobnim pločama i slikama pokojnika i tek poneki manji obični muslimanski spomenik takozvani nišan, navode “Novosti”.

Neki od građana ističu da istražni organi i ovo treba da imaju u vidu i naglašavaju da lomljenje "luksuznijih" spomenika može da ima svoju pozadinu i poruku.

Međutim, gradom kruži i niz drugih verzija "razloga" za nezapamćeni vandalizam.