Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Još pet kilometara Ipsilon kraka Koridora 10 OTVORENO ZA SAOBRAĆAJ

Foto: Tanjug

Još pet kilometara Ipsilon kraka Koridora 10 OTVORENO ZA SAOBRAĆAJ

Deo Ipsilon krak Koridora 10, obilaznice oko Subotice, u dužini oko pet kilometara otvoren je za saobraćaj u prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović.

Srbija
Izvor: RTS

Gradnja Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu biće završena do 21. novembra, navela je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je najavila da će ceo Ipsilon krak Koridora 10 od 24 kilometar biti završen do kraja 2019. godine, a predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je istakao da se ispunjava 30-godišnji san Subotičana i da se sve što se dogovori u saradnji sa SNS-om i ispuni.

Otvoren je sektor 2 Ipsilon kraka odnosno deo trase od kružne raskrsnice sa somborskim putem do kružne raskrsnice na bačko - topolskom putu u dužini od pet kilometara.

Otvaranju su prisustvovali v.d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić, v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Izgradnja sektora 2 je uspešno završena dva meseca pre isteka ugovorenog roka.

Izvođač radova je konzorcijum kompanija na čijem je čelu "Vojput" iz Subotice, a vrednost radova je 337,7 miliona dinara sa PDV-om.

Mihajlovićeva je podsetila da je deo Ipsilon kraka pušten u saobraćaj u martu ove godine, tako da je za 10 meseci pušteno u saobraćaj 6,5 kilometara.

Aktivnosti na izgradnji obilaznice su započete pre skoro 30 godina. Deonica od graničnog prelaza Kelebija do petlje Subotica jug dužine oko 24 kilometar treba poluautoputem da poveže granični prelaz Kelebija sa autoputem Horgoš - Novi Sad odnosno severnim krakom Koridora 10.

"Neko je to pre nas je radio, kako su već rekli oni koji su govorili pre mene, dvadesetak i više godina i taj san je trajao 20 godina. Nadam se da sve što budemo i na dalje radili u infrastrukturi da neće biti nedosanjani san nego ćemo sve što planiramo i da uradimo", naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da su Srbiji potrebni putevi i da ne postoji nijedan grad u Srbiji kojem nisu potrebne obilaznice, pošto se privreda polako budi i da zato moramo da budemo spremni za nove investicije i investitore.

Mihajlovićeva kaže da iako je bilo planirano da se naredne godine nastavi gradnja Ipsilon kraka da će već za poslednji kvartal ove godine biti povučena sredstva planirana za taj projekat u 2018. godine.

Dodala je da će dokumentacija biti pripremljena i da bi već do 1. septembra mogli da objave javni poziv za naradnu deonicu.

Mihajlovićeva je istakla i da je plan da se cela Srbija poveže autoputevima i regionalnim putevima, ali i boljim lokalnim putevima, čemu će ministarstvo posvetiti posebnu pažnju naredne godine, jer je to neophodno za dalji razvoj zemlje.