Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jovanov (SNS): Pajtić je uspešan samo u paralelnom univerzumu

Milenko Jovanov/ Foto: tanjug

Jovanov (SNS): Pajtić je uspešan samo u paralelnom univerzumu

On je dodao da su Pajtića građani praktično "nokautirali" na nedavnim izborima.​

Srbija
Autor: NB, Agencije

Potpredsedsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je danas da Bojan Pajtić živi u nekom svom paralelnom univerzumu u kojem je, mimo građana, uspešan i dobro je radio u 16 godina vlasti u Vojvodini.

On je dodao da su Pajtića građani praktično "nokautirali" na nedavnim izborima.

Jovanov je na vanrednoj konferenciji za novinare ispred zgrade Pokrajinske vlade rekao da je današnje obraćanje Bojana Pajtića medijima "neviđen čin ponižavanja građana Srbije koji žive u AP Vojvodini od strane odlazećeg predsednika Pokrajinke vlade".

"Bojan Pajtić je za 16 godina potrošio više od 1,5 milijardi evra na stvari koje ne može da opravda, a građani su na izborima rekli šta misle o Pajtićevoj vlasti tako što je posle 16 godina na vlasti u AP Vojvodini jedva prešao cenzus", primetio je Jovanov.

On je podsetio da su pre mesec i po dana bili izbori i da su na njima građani nedvosmisleno pokazali šta misle o Bojanu Pajtiću i Demokratskoj stranci i njihovoj šesnaestogodišnjoj vlasti u pokrajini.

"Građani su nokautirali Bojana Pajtića na izborima i sada on tako nokautiran više ne zna šta radi, nego nam prepričava dogodovštine iz svog paralelnog univerzuma u kom i dalje živi i u kom je uspešan premijer i ima nekakve rezultate" rekao je Jovanov.

On je kazao da Pajtić u tom svom paralelnom univerzumu ima hrabrosti da izađe pred medije i da kaže da je nešto dobro učinio u prethodnim godinama.

Jovanov je rekao da Pajtić međutim nije govorio o svemu onom zbog čega građani za njega nisu glasali.

"Pajtić je uništio Tesla banku i Razvojnu banku Vojvodine, uništio je više banaka nego braća Dalton, a kroz Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine i Razvojni fond potrošio je 860 miliona evra, a da ništa iza toga nije ostalo, osim onih tabli koje je sam sebi podigao, što će ostati zabeleženo u istoriji beščašća srpske politike, jer se nikada, ni pre, ni posle Bojana Pajtića nije dogodilo da neko sam sebi podiže spomenik za života i da ga sam otvara", rekao je Jovanov, naglasivši da je to sav Pajtićev doprinos za 16 godina vlasti.

"Period vlasti Bojana Pajtića u AP Vojvodini ostaće zabeležen kao period stalnih sukoba sa Republikom. On je 2009. godine doneo statut AP Vojovdine kojim je želeo da pravi državu u državi a u Skupštini Vojvodine su izglasavane nekakve rezolucije po kojima je navodno AP Vojvodina ugrižena od Republike Srbije" rekao je Jovanov.

Po njegovim rečima nedovršeni dvorac Heterlend je prava slika Pajtićeve vlasti.