Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jovanović: Dodik ugrožava srpske interese

YT Screenshot

Jovanović: Dodik ugrožava srpske interese

Prepucavanje između Čedomira Jovanovića i Milorada Dodika traje već nekoliko dana unazada.

Srbija
Izvor: Agencije

Predsednik Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ekstremni nacionalizam jedini preostali alat za očuvanje vlasti, koja će njemu pružiti kratkotrajnu korist, ali će trajno ugroziti interese srpskog naroda, jednako u Srbiji i Republici Srpskoj.

"Korišćenje reči "genocid", kojom je opisan stravičan zločin nad Bošnjacima u Srebrenici, od koje konstantno beži većina srpskih političara, nije izraz ničijeg hira, manjeg patriotizma ili nacionalne izdaje, već je priznavanje činjenice utvrđene kroz više sudskih procesa, koje priznaju sve evropske institucije i svi trezveni ljudi, bez obzira na nacionalnu ili političku pripadnost", saopštio je Jovanović.

Po Jovanovićevom sudu, ako Dodik razmišlja da prihvati predlog Aleksandra Vučića da dâ saglasnost da Bosna i Hercegovina potpiše protokol o prilagođavanju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji, "moraće imati u vidu da se taj isti 11. jul u EU obeležava kao Dan genocida".

Lider LDP smatra da "od naše sposobnosti da budemo drugačiji od Dodika, i svih koji su pre njega radili ono što on radi danas, zavisi ne samo naša bolja budućnost, nego i naš opstanak".

Dodika je, pored ostalog, ranije danas izjavio u Beogradu da nema problem sa tim da neko ode u Srebrenicu, ali da to što je uradio Jovanović, on nikada neće.

"Jovanović misli da treba da se ukine RS. Neka dođe meni da to priča u Banjaluku ili bilo gde u RS. On je izvan vremena i prostora, on je u suštini politički nekontrolisana navođena raketa...", rekao je Dodik.