Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jovanović Dodiku: Stop negiranju genocida

Foto: youtube/screenshot

Jovanović Dodiku: Stop negiranju genocida

Jovanović je rekao da jednako boli svaka žrtva rata u Bosni i Hercegovini i da je empatija za žrtve i osudima zločina jedini način da sa naše zemlje skine hipoteka "koju su na nju stavili Dodikovi politički istomišljenici".

Srbija
Izvor: Agencije

Lider Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović istakao je da će svaka buduća vlada Srbije, ukoliko zaista bude htela da ima konstruktivnu ulogu u Bosni i Hercegovini, morati da prestane sa negiranjem genocida u Srebrenici.

Jovanovič ističe, da konstruktivnost Beograda u BiH mora da se ogleda i u zaustavljanu podrške predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Jovanović je, u saopštenju za medije, istakao da jednako boli svaka žrtva rata u Bosni i Hercegovini i da je empatija za žrtve i osudima zločina jedini način da sa naše zemlje skine hipoteka "koju su na nju stavili Dodikovi politički istomišljenici".

"Ne samo zato što je to jedini put do buduće stabilnosti, mira, saradnje i razvoja, nego pre svega zato što je to obaveza svakog moralnog i normalnog čoveka", rekao je Jovanović.

On je dodao da ne postoji bolji i jasniji primer egzibicionizma u politici u celom regionu od Milorada Dodika koji je svoj opstanak u politici, kako navodi, u potpunosti vezao za održanje statusa quo, kopanja starih rana i buđenja starih mržnji "od kojih korist ima cela politička elita BiH, a štetu jednako dele sva tri naroda".

"Danas bi i sam najradije zaboravio da je na vlast došao na američkom povocu, da bi se danas na njoj održavao vezan na kratko ruskim lancem. Ipak, jasno je da će njegova maligna uloga u Bosni i Hercegovini trajati onoliko koliko će trajati nespremnost Srbije da se do kraja distancira od ratne politike i zločina devedeseth koji svoj poslednji izraz imaju u negiranju genocida u Srebrenici", zaključio je Jovanović.