Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Jovanović je egzibicionista srpske politike"

Foto: republikasrpska.net

"Jovanović je egzibicionista srpske politike"

Njegovi javni nastupi u vezi sa Srebrenicom ne doprinose ni miru niti razumevanju, za šta se zalažu Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, rekao je Dodik

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik RS Milorad Dodik komentaarisao je prisustvo lidera opozicionog LDP-a Čedomira Jovanovića na komemoraciji u Potočarima.

On je istakao da je reč o egzibicionisti srpske politike, koji koristi vaku priliku za promociju svoje marginalne stranke.

Dodik je rekao da Jovanović pritom ne bira ni mesto ni vreme, pa tako i današnju komemoraciju, posebno nakon što je iz Srebrenice poručeno da predstavnici srpske vlasti ove godine nisu poželjni.

Upitan da prokomentariše Jovanovićevu izjavu u Potočarima da je dolazak njegova ljudska obaveza i politička dužnost, te da mu je drago što mnogi ljudi u Srbiji govore da se u Srebrenici dogodio genocid, Dodik je ocenio da "Jovanović danas tamo svakako nije predstavnik Srbije".

- Njegovi javni nastupi u vezi sa Srebrenicom ne doprinose ni miru niti razumevanju, za šta se zalažu Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić koji je, uprkos javno izrečenim takvim stavovima u Potočarima, prošle godine jedva izvukao živu glavu - rekao je Dodik, preneli su mediji u RS.

Predsednik Srpske je istakao da Jovanović i danas falsifikuje istinu, pokušavajući da po ko zna koji put zločin u Srebrenici nazove genocidom u stilu svojih međunarodnih mentora, na nagovor kojih je ovih dana i Narodnoj skupštini Srbije predao Predlog rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici, iako nešto slično nije usvojio ni Savet bezbednosti UN.

- S obzirom na to da je izgubio bilo kakvu podršku srpskog naroda na nedavnim izborima, Jovanović tako pokušava da sa Strankom demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, ispolitizovanom pričom o genocidu i napadom na Republiku Srpsku i srpski narod dobije bilo čiju podršku i bilo kakav politički legitimitet - naveo je Dodik. Predsjednik Republike Srpske je dodao da se i Jovanović tako našao u društvu onih kojima Srebrenica služi za sasvim druge ciljeve od onih koje javno proklamuju.