Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jovanović: Nisam opterećen vlašću, ali bih voleo da rešim probleme

Ilustracija NB

Jovanović: Nisam opterećen vlašću, ali bih voleo da rešim probleme

Čedomir Jovanović je takođe izjavio da želi da pomogne novoj vlasti u rešavanju problema, a ne da gura glavu u pesak

Srbija
Izvor: N1TV

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas da nije opterećen da po svaku cenu bude u vlasti, da povremeno vidi sličnost između onoga što on želi da radi i nastojanjima mandatara Aleksandra Vučića, kao i da bi ponovo otišao na komemoraciju u Srebrenicu, iako je ove godine zbog toga kritikovan.

Jovanović je televiziju N1 rekao da je za njega vlada više od "Vučićevog prava da raspolaže tom institucijom" zahvaljujući glasovima koje je dobio na izborima.

- Za mene je to vlada moje zemlje. Srbija ima ozbiljne probleme. Ne želim da guram glavu u pesak, ja bih da rešim te probleme - rekao je Jovanović.

On je naveo da se vlada još nije formirala pošto je moguće da kod mandatara i dalje "postoje dileme oko sastava".

- Ono što je važno da mi ne možemo da budemo uzrok takvog stava. Nikog ne ucenjujemo, ne insistiramo na mesto u toj vladi. Bilo bi dobro za ovu zemlju ako bismo se dogovorili - rekao je Jovanović.

Govoreći o Srebrenici, Jovanović je rekao da kvalifikacija "genocid" nije izraz njegovog hira, budući da Međunarodni sud pravde pre 10 godina to tako kvalifikovao.

- Nije optužio Srbiju za genocid, optužio je Srbiju da nije uradila ništa da do toga ne dođe, i da nije sankcionisala odgovorne - rekao je Jovanović i dodao da nikada nije omalovažao žrtve srpskog naroda i da su najveću cenu platili Srbi.

Jovanović je rekao i da ne misli da RS treba da bude ukinuta.

- Republika Srpska je talac političkog ludila Milorada Dodika. Nacionalizam prolongira ono što je nužno, a to su promene - rekao je Jovanović.