Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jovanović oštro po Vladi: "NE IZMIŠLJAJTE NEGO UBRZAJTE EVROINTEGRACIJE"!

Čedomir Jovanović/ Foto: Tanjug

Jovanović oštro po Vladi: "NE IZMIŠLJAJTE NEGO UBRZAJTE EVROINTEGRACIJE"!

Lider Liberalnodemokatske partije Čedomir Jovanović poručio je rukovodstvu Srbije da bi trebali da porade na ubrzavanju evrointegracija, umesto što stvara atmosferu izmišljenih uslova.

Srbija
Autor: Nova borba

"Stvaranje atmosfere u kojoj se stalno govori o izmišljenim preprekama, uslovima i ultimatumima koji navodno dolaze od strane Brisela postaje traženje alibija i očigledna namera da se građani Srbije pokolebaju u opredeljenju da se ide brže ka članstvu u EU i potrebama da se društvo reformiše, a urušena država transformiše u modernu zemlju snažnih institucija, naovodi su svom sapštenju dostavljenom medijima predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Prema njegovom sudu, umesto da se diplomatska aktivnost usmeri ka ubrzanju otvaranja i zatvaranja poglavlja, energija se troši na, kako tvrdi, besmislene izjave. Kako Jovanović kaže, takve izjave u sebi kriju opasnost da se društvo većinski odrekne težnji da se Srbija priključi EU, pošto sve zamišljene reforme neće imati apsolutno nikakvog efekta ako svi građani u tim procesima ne vide sopstvene interese i potrebe.

"LDP insistira da se da jasan odgovor na pitanje da li usporavanje integracija, koje su posle mnogih unutrašnjih otpora ipak započete, šalje znak da se vlast u svakom trenutku može njih odreći ako budu postojali pritisci koji će postati tako snažni da će nam oduzeti priliku da sami odlučujemo o svojoj budućnosti. Svaka neodlučnost na tom putu daje vremena i šansu da se pregrupišu snage koje nacionalizam i dezintegraciju Srbije sa zemljama zapadne Evrope kandiduju kao platformu iza koje treba u narednom periodu većina stanovništva da stane", zaključuje se u saopštenju LDP-a.