Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
JOVANOVIĆ: Srbija ne sme biti talac lidera prekodrinskih Srba

Foto: istina.ldp.rs

JOVANOVIĆ: Srbija ne sme biti talac lidera prekodrinskih Srba

"Srbija mora da utiče da se referendum o Danu Republike Srpske, zakazan za 25. septembar, odloži i tako zaustavi sarajevski i banjalučki nacionalizam koji stoje iza njega".

Srbija
Autor: NB

To je izjavio prvi čovek LDP-a Čedomir Jovanović. On je dodao da Milorad Dodik organizovanjem referenduma, koji krši poredak Bosne i Hercegovine, dovodi u pitanje mir između Srba i Bošnjaka.

"Nikada više Srbija ne sme biti talac lidera prekodrinskih Srba i njihovih ideologa iz Beograda, premijer Vučić i predsednik Nikolić to moraju da zaustave. Potreban je novi dogovor koji bi, pre nego što postane prekasno, vratio odnose u okvire Dejtonskog dogovora. Prvi korak je odlaganje referenduma, a zatim razgovori", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da najavljeni referendum najviše šteti upravo Beogradu, i da je potrebno da se čuje da je Srbija protiv toga.

"Tim činom krši se Ustav dejtonske BiH, i to upravo čini Milorad Dodik koji se u svakoj situaciji poziva na taj isti Dejtonski sporazum kada mu to ide u korist", zaključio je Jovanović.